Izdvojeno, Nameštaj i oprema

Kolektor za kišnicu koji će ulepšati vaše dvorište ili terasu

Raindrop skladišti kišnicu iz oluka koju potom možete koristiti za zalivanje cveća ili za navodnjavanje male bašte.

Holandski dizajnerski studio Bas van der Veer predstavio je na festivalu spoga+gafa 2017 u Kelnu proizvod za sakupljanje kišnice nazvan Raindrop.

Van der Veer, koji je diplomirao na Akademiji za dizajn u Ajndhovenu, svojevremeno je dizajnirao proizvod nazvan „A drop of Water“ (Kap vode) kao deo diplomskog rada za koji ne samo da je dobio priznanje za najbolji dizajn na fakultetu, već je osvojio i prestižnu nagradu Rene Smeets. Podstaknut ovim uspehom, Van der Veer je dodatno usavršavao dizajn dok nije došao do kolektora koji izgleda tako da će ulepšati vaše dvorište ili terasu.

Kolektor kišnice u obliku kapi em što odlično izgleda em što je zaista koristan.

 

Ova elegantna naprava za sakupljanje kišnice u obliku kapi kači se na oluk prečnika od 50 do 80 mm i omogućava skladištenje kišnice. Voda se iz kolektora može koristiti na dva načina. Za početak, vodu možete istočiti preko slavine u bokal koji je sastavni deo dizajna, a drugi način je da na dno rezervoara prikačite crevo.

Iako Raindrop nije velik, on je veoma zgodan i predstavlja pametan korak napred ka masovnijoj upotrebi kišnice kao prirodnog resursa. Prikupljena voda može se koristiti za zalivanje cveća ili za navodnjavanje male bašte.

Raindrop je nastao upotrebom CNC mašine i tehnikom termoformiranja – topljenje plastike u kalupima.

Mesto za bokal je deo dizajna

Različite veličine

Za Van der Veera, koji je osmislio više verzija Raindropa, oblik kapi je bio najprikladniji jer simbolično predstavlja čemu ova naprava zapravo služi.

Postoji i verzija Raindrop Mini dizajnirana za one koji žive u stanovima s manjim terasama. Rezervoar za kišnicu je srazmerno manji ali i dalje sjajno izgleda. Takođe, postoji i malo veća verzija zvana Pure Rain koja ima ugrađen bazenčić gde ptice mogu da se kupaju.

Raindrop će se naći u prodaji širom sveta pod brendom Elho od 2018. godine, a moći će se kupiti i onlajn.

Foto: Studio Bas van der Veer

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *