Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer stana po meri programera

Najveća soba u ovom stanu je dečija koja je ukrašena motivima polarnih medveda.

Arhitektonski biro Zrobym potpisuje projekat enterijera trosobnog stana od 75 kvadratnih metara u Minsku koji je osmišljen po meri programera, njegove žene i petogodišnjeg sina. Klijenti nisu imali specijalnih želja, kao na primer, da enterijer bude u bojama Playstationa, već su poželeli da im stan izgleda toplo, ušuškano ali pritom i jednostavno – u skandinavskom stilu. Evo šta su dobili!

Vertikalne letvice od drveta postavljene su na zidove u cilju vizuelnog razigravanja prostora.

 

U enterijeru ovog trosobnog stana preovlada drvo koje u prostor, mahom bele boje, unosi toplinu. Vertikalne letvice od drveta postavljene su tako da razigraju prostor, a pošto se iza njih nalaze i svetlosni paneli, one posebno izgledaju lepo u večernjoj atmosferi.

Kuhinja i dnevni boravak u jednom

U sklopu dnevnog boravka nalazi se i kuhinja što je veoma čest slučaj i u našoj novogradnji. Ovaj „problem“ rešen je tako što je kuhinja napravljena od nenametljivih završnih tekstura i svedenih linija pa privlači pažnju samo kada se upali LED svetlo iznad visećih elemenata.

Dečija soba je najveća soba u stanu. Nju je oslikala umetnica Ireina Melnik sa motivima polarnih medveda i planinskih pejzaža.

Dečiju sobu oslikala je umetnica Ireina Melnik s motivima polarnih medveda i planinskih pejzaža.

 

Igranjem s kontrastima stvorena je dinamika u prostoru, dok su završni detalji poput jastučića, slika i ukrasa dali stan lični pečat.

Pošto su klijenti strastveni biciklisti, hodnik je okrečen u perivu žutu boju tako da u njemu slobodno mogu da parkiraju svoje dvotočkaše.

Kupatilo je sasvim jednostavno ali i efektno. Tome su doprinele keramičke pločice u obliku belih ciglica.

Prošetajte kroz ovaj stan zahvaljujući video-snimku ispod:

Foto: Aleksandra Kononchenko

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *