Enterijeri

Koloritan enterijer potkrovlja u starom jezgru Budimpešte

Osvežavajuće boje, upečatljivi detalji ali i stakleni nameštaj čine ovaj prostor intrigantnim.

Stari stan, koji je pretrpeo veliku transformaciju, nalazi se u samom srcu Budimpešte. Zbog svog položaja, on nudi fantastičan pogled na neke od orijentira mađarske prestonice kao što je Parlament na Dunavu. Zadatak arhitekata Margeza Design Studio bio je da ovaj pogled maksimalno iskoriste, a da pritom derutnom stanu udahnu novi život.

Zeleni zid, staklene nogice na klupi, žuti nameštaj i tepih u obliku Budimpešte glavni su detalji dnevnog boravka.

 

Mapa grada na podu

Arhitekte Margit i Geza iz lokalnog biroa uneli su u ovaj stan nekoliko dizajnerskih detalja koji čine njegov enterijer krajnje neobičnim i zanimljivim. Pre svega tu su jak, osvežavajući kolorit, upečatljivi detalji ali i veliki prozori koji pored toga što pružaju dobar pogled, unose i puno svetlosti u potkrovlje. Jedan od najinteresantnijih detalja krije se na podu. Naime, tamo je postavljen ručno rađen tepih u obliku Budimpešte s crvenom tačkom koja označava poziciju apartmana.

Dnevnu sobu, pored jarko žutih fotelja i neobične podne lampe, krasi i živi zeleni zid koji u enterijer unosi potpuno neočekivan obrt.

Na staklenim nogama

Beli enterijer s jarkim bojama u detaljima dodatno je obogaćen još jednim materijalom – staklom. Ukoliko se bolje zagledajte u fotografije, primetićete da klupica pored prozora stoji na staklenim nogama dok je pored sofe postavljen polukružni stakleni stočić.

Kuhinja u MDF-u sa zakrivljenim ivicama i trpezarija s kružnim stolom i plastičnim stolicama, dele prostor sa dnevnim boravkom.

Garderober ispod stepeništa

Na dva nivoa ovog stana od 110 kvadrata raspoređeni su prostrani dnevni boravak, dve spavaće sobe, jedna radna soba kao i terasa koja omogućava pogled na Dunav. Nivoi su povezani stepeništem sa kosim gazištima dok je prostor ispod iskorišćen za smeštanje garderobera od bojenog MDF-a visokog sjaja. Naravno, u beloj boji.

Spavaći blok se ne razliku mnogo od ostatka enterijera. Sve je u belom a tu i tamo je istaknut neki detalj u jarkoj boji.

Kupatilo sa tuš-kabinom u staklu i samostojeća kada sa slavinom iz poda za kupanje s pogledom na grad.

Osnove spratova

Osnova prizemlja
Osnova sprata

Foto: via Margeza Design Studio

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *