Enterijeri

Ovako izgleda najzelenija i najzdravija kancelarija na svetu

Zaposleni nemaju definisana mesta za rad, već biraju slobodna mesta koja bi im u tom trenutku najviše odgovarala za izvršenje njihovih radnih zadataka.

Sedište američkog udruženja dizajnera enterijera (ASID) u Vašingtonu zvanično je proglašeno za najbolji i najzdraviju kancelariju u ekološkom smislu. Projekat ovog poslovnog prostora površine 790 kvadratnih metara, uradila je renomirana arhitektonska firma Perkins+Will, a potvrda kvaliteta stigla je u vidu dobijanja vrlo strogih sertifikata LEED i WELL Platinum.

Ovaj ekološki i prijateljski nastrojen prostor, između ostalog, sadrži elemente koji smanjuju stres i sisteme koji povećavaju kvalitet vazduha.

Zaposleni nemaju tačno definisana mesta za rad, već biraju slobodne prostore koji bi im u tom trenutku odgovarali za izvršenje njihovih radnih zadataka. U okviru prostora nalaze se sobe za sastanke i privatne zone koje se mogu rezervisati nekoliko sati unapred, piše Inhabitat.

Zaposleni u ASID-u učestvovali su u procesu dizaniranja prostora tako što su tokom radnog vremena nosili senzore koji su registrovali njihova kretanja.

 

U oblikovanju prostora, korišćeni su prirodni materijali kao i najsavremeniji sistemi za praćenje funkcionisanja radnog okruženja.

Zaposleni u ASID-u učestvovali su u procesu dizaniranja prostora tako što su tokom radnog vremena nosili senzore koji su registrovali njihova kretanja. Rezultati koji su se ovim putem dobili, korišćeni su u projektovanju kancelarijskih prostora kako bi se zaposleni bolje osećali na radnom mestu.

Ovaj projekat započeli smo kako bismo saznali kako kancelarijski prostor može uticati na zdravlje i dobrobit zaposlenih, a istovremeno i na povećanje njihove efikasnosti.

 – rekao je izvršni direktor ASID, Randy W. Fiser.

Foto: Perkins+Will

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *