Novi objekti

Višnjička Plaza: Još jedan tržni centar u Beogradu

Nakon otvoranja “Stadion šoping centar“ , i pošto su obelodanjeni planovi o izgradnji “Napredovog“ stambeno-komercijalnog kompleksa na Novom Beogradu, vrlo brzo stižu vesti o izgradnji još jednog tržnog centra u Beogradu.

Prema saznanjima, izraelska kompanija “Plaza centers” planira da ovog leta počne izgradnju tržnog centra „Višnjička plaza“ na mestu nekadašnje fabrike “Sport star” u Višnjičkoj ulici 84, na Karaburmi. Tržni centar će ponuditi 48.000 kvadratnih metara za izdavanje, a investicija je vredna 120 miliona evra.

„Višnjička Plaza“ će se sastojati od parkinga od pet nivoa, dva nivoa prodavnica i jednog nivoa za razonodu. Šoping centar na Paliluli sadržaće i bioskop sa 10 sala za koji je već potpisan ugovor sa čuvenim austrijskim bioskopskim lancem Sinepleks, koji već upravlja multipleksima na Novom Beogradu i u Kragujevcu.

visnjicka-plaza-1 visnjicka-plaza-2

U novom tržnom centru nalaziće se io slot klub, „fantazi park“ i fitnes centar. Zona sa restoranima brze hrane biće smeštena na najvišem nivou kako bi se iskoristila prednost pogleda na Dunav.

Prema Registru investitora grada Beograda, građevinska dozvola za ovaj objekat izdata je krajem marta (sa 1. aprilom kao datumom pravosnažnosti).

Centar u Višnjičkoj već privlači pažnju građevinskog sektora, pa je tako direktor kompanije Gemaks Đorđo Antelj nedavno najavio da će ta kompanija i njen novi strateški partner, turski građevinski gigant Tadža, učestvovati na tenderu za izgradnju ovog objekta.

visnjicka-plaza-3

(B92)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Alex

    Ovo na slikama uopšte ne liči na današnji Big Fashion, nema veze sa njim

Ostavite odgovor

Obavezna polja *