Pokretnim panelima do multifunkcionalnog prostora; Foto: Relja Ivanić
Domaći projekti, Izdvojeno

Kako je staro skladište u Beogradu pretvoreno u trening centar

Pomeranjem pregradnih panela ovaj prostor od niza individualnih učionica ili kancelarija može postati sala za konferencije, galerija ili sala za korporativne proslave.

Novi WÜRTH Srbija trening i test centar u Beogradu konstruisan je unutar nekadašnjeg skladišta od 540 kvadrata po projektu arhitekte Dejana Todorovića. Centar se sastoji se iz dve prostorne celine podeljene velikim prozirnim zidom od polikarbonata.

Prvi prostor obuhvata veliki kavez od čelične mreže koji služi kao pokazni centar za CNC i mašine za sečenje laserom i plazmom, kao i prostoriju za testiranje proizvoda iz širokog asortimana firme.

Konstrukcija je u sačinjena od kutijastih čeličnih profila, dok je zid presvučen platnima od polikarbonata velikih dimenzija.

Iza prozirnog zida nalazi se višenamenski prostor površine 270 metara kvadratnih koji se lako može transformisati i prilagoditi bilo kojoj programskoj potrebi. Jednostavnim pomeranjem pregradnih panela ovaj prostor od niza individualnih učionica ili kancelarija može postati sala za konferencije, galerija, pa čak i prostor za korporativne proslave.

Foto: Relja Ivanić
Foto: Relja Ivanić

Prozračni materijal

Konstrukcija je u potpunosti sačinjena od kutijastih čeličnih profila među kojima je u kavezu razvučena ekspandirana čelična mreža, dok je zid presvučen platnima od polikarbonata velikih dimenzija.

Ritmični raspored mlečnobelih i prozirnih polikarbonatnih ploča omogućava stvaranje uslova za nastajanje efemernih ambijenata zahvaljujući prodiranju, refleksiji i refrakciji svetlosnih zraka kroz prozračni materijal.

Foto: Relja Ivanić
Foto: Relja Ivanić
Foto: Relja Ivanić
Foto: Relja Ivanić
Foto: Dejan Todorović
Foto: Dejan Todorović
Foto: Dejan Todorović
Aksonometrija: Dejan Todorović

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *