Aktuelno

Za borbu od poplava: Carmeuse isporučio 2.000 tona kamenog agregata

U velikim nedaćama, kao što su poplave koje su ponovo zadesile Srbiju, najvažnije je međusobno pomaganje. Zbog toga pohvaljujemo ovaj nesebični primer solidarnosti. 

Vodeći svetski proizvođač kreča i proizvoda od krečnjaka Carmeuse, uputio je opštini Lučani donaciju od 2.000 tona kamenog agregata za punjenje džakova, kojim će biti izvršena sanacija oko dva kilometara dugog bedema koji treba da spreči da novi, najavljeni talas, ne poplavi to područje.

Carmeuse je uvek tu da pomogne kad je potrebno. Lokalna zajednica u kojoj poslujemo i Srbija uopšte, uvek može da računa na našu pomoć.

– izjavio je direktor Jelen Do Carmeuse Srbija Srđan Marković.

Vodeći svetski proizvođač kreča i proizvoda od krečnjaka i maja prošle godine donirao je Ministarstvu zdravlja Republike Srbije 40 tona negašenog kreča za sanaciju posledica poplava. Pored toga, Carmeuse je nedavno donirao opštini Požega 2.000 tona kamenog agregata tampona za sanaciju seoskih puteva u dužini od sedam kilometara.
Samo u 2015. godini Carmeuse Serbia donirala je 36.000 tona kamena opštinama Požega, Lučani i Čačak, preko 150 tona građevinskog materijala za sanaciju puteva i rečnih obala Direkciji za izgradnju puteva u Požegi i dve tone hidrantnog kreča opštini Požega. Pored toga, donirana su i sredstva za nacionalne stručne, naučne i kulturne manifestacije.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *