Salus Control rešenja za pametne domove; Foto: PR
Promo

Zašto je važno da posedujete pametnu kontrolu svog doma?

U modernim, energetski efikasnim objektima, sve je više i više popularan izbor inteligentnih rešenja, npr. rešenja koja komuniciraju međusobno, obezbeđujući vlasnicima bolju kontrolu troškova i oslobađajući ih rutinskih zadataka – povećavajući im komfor življenja. Kućni aparati rade prema zadacima koje ih zadaju vlasnici, što olakšava svakodnevni život. Pomoću pametne kontrole mi kontrolišemo osvetljenje, roletne, grejanje. Povećavamo vašu bezbednost, oslanjajući se na senzore i alarme.

Grejanje je ključna oblast delatnosti SALUS Controls-a, ali kompanija ide korak dalje. Zahvaljujući SALUS Smart Home sistemu, objekti se ne samo savršeno greju, već se i kontrolišu u duhu moderne automatizacije objekata.

Benefiti inteligentne kontrole doma

Optimano zagrevanje svake prostorije

Možete podesiti temperaturu individualno za svaku prostoriju. Zahvaljujući preciznim kontrolnim algoritmima ugrađenim u termostatima (npr. Quantum), održavanje toplotne udobnosti je sad veoma lako, bez obzira na doba dana i način vašeg života.

Bežična promena podešenih parametara (preko aplikacije)

Sjajna stvar oko kupovine sistema za kontrolu grejanja jeste da možete kreirati nezavistan raspored grejanje svake prostorije, ali kao što život pokazuje, jednom podešen raspored ne ide uvek u korak sa vama. Postoje trenuci kada se morate vratiti kući ranije, trenuci kada morate da izađete i kada ne znate kada ćete se vratiti. Tada vremenksi raspored nije dovoljan. Da biste se posle napornog dana vratili u savršeno ugrejan dom, korisno je imati mogućnost promene podešenih parametara. Kontrolom vašeg sisteme „Online“, to možete uradite u bilo kom trenutku bežično.

Kontrolišite vaš dom preko aplikacije

Metoda za zaboravne

Često zaboravljamo jednostavne zadatke, kao što su gašenje svetla, prebacivanje režima grejanja sa komfornog na eko režim dok smo odsutni, isključivanje pumpe sanitarne tople vode. Preko aplikacije imate mogućnost promene grejnih parametara, čak i isključivanjem opreme, čak i ako se nalazimo stotinama kilometara dalje.

Vaš dom „ŽIVI“ čak i kada ste odsutni.

Kada se jednom podese parametri preko aplikacije, rad vaših uređaja ne zavisi da li ste kući ili niste ili kada nemate pristup internetu. Podešena pravila ostaju aktivna i rade za Vas do otkazivanja.

Na primer, vi ste na poslovnom putu i vaš smart home sistem ima senzore (dima, curenja, otvaranja, pokreta). Roletne se otvaraju po izlasku sunca, svetla u dvorištu se gase ili pale u određeno vreme. SALUS Smart Home vam omogućava da kreirate iluziju prisustva (uključivanjem ili isključivanjem svetla po sobama), efikasno terajući potencijalne provalnike.

Odlično za zaboravne

Pomoć hotelijerima

Moderna kontrola objekata predstavlja ogromnu pogodnost za menadžere hotelskih nekretnina, pošto internet gateway podržava veliki broj soba i termostata u isto vreme.

Sa jednim gateway-om možete povezati do 100 uređaja, što znači da jedan sistem može pokriti kompletan objekat. Naravno lakše je odvojiti sisteme po spratovima, tada je lakše tražiti termostate po aplikaciji.

Kao rezultat, iz vaše kuće ili iz privatnog dela hotela, imate mogućnost kontrole i podešavanja temperature u sobama koje iznajmljujete.

Ušteda

Pravilna kontrola grejanja ne donosi samo komfor već i uštedu. Kada ste van kuće, ne trošite energiju. Vremenski rasporedi vam omogućavaju da varirate temperaturu tokom dana. Nećete grejati objekat ako za to ne postoji potreba.

Praćenje rada kućnih uređaja

SALUS Smart Home aplikacija poseduje funkciju kreiranja grafikona potrošnje energije. Zahvaljujući Pametnoj Utičnici, dobijate detaljne podatke koji uređaj rade efikasno a koji uređaji vas nepotrebno izlažu troškovima. Ove informacije vam omogućavaju da drugačije podesite način rada tih uređaja ili da ih zamenite novim energetski efikasnim uređajima.

Povećana bezbednost (SMS obaveštenja)

Jedna od dodatnih funkcija preko aplikacije jeste mogućnost primanja SMS ili e-mail obaveštenja, na primer o požaru u kotlarnici (senzor dima), curenja vode u kuhinji (senzor curenja), ili o ulasku provalnika u objektu (senzor otvaranja). Ova opcija vam pruža mogućnost da reagujete i minimizujete gubitke. Ako se odlučite za ovako moderno rešenje, povećavate sigurnost vašeg doma.

Ekološke pogodnosti

Smanjivanjem nepotrebne potrošnje energije, povećavate ekološke pogodnosti. Smanjivanjem zračenja utičete na životnu sredinu, postajući sredstvo za borbu protiv globalnih klimatskih promena i njihovog negativnog uticaja na zdravlje ljudi.

Smanjivanjem nepotrebne potrošnje energije, povećavate ekološke pogodnosti

Povećanje vrednosti objekta na tržištu nekretnina

Automatizacija objekta je faktor koji igra važnu ulogu u odabiru prozivoda. Zgrada opremljena inteligentnim kontrolnim sistemom, u startu dobija viši standard i dobija bolju cenu. Investitori koji žele da povećaju vrednost njihove investicije trebaju uzeti u obzir ovaj aspekt.

Šta vam je potrebno da biste mogli da iskoristite mogućnosti SALUS Smart Home sistema?

Glavni element je njegovo srce – UGE600 gateway, koji obezbeđuje komunikaciju između svih uređaja. Takođe potrebna vam je besplatna SALUS Smart Home aplikacija koja vam omogućava da kreirate radne scenarije ua sve uređaje. (OneTouch pravilo). Za kontrolu temperature individualne prostorije potreban vam je termostat i izvršni uređaj (centrala, aktuator ili termo glava). Kontrolu nad kućnim električnim uređajima obezbeđuju Pametne Utičnice i Releji, dok sigurnost obezbeđuju senzori (otvaranja, curenja, dima, pokreta).

Upoznajte se sa kompletnom paletom proizvoda

Iskoristite mogućnost moderne automatizacije objekata. Posetite našu internet stranicu – www.salus-controls.rs i upoznajte se sa kompletnim paletom proizvoda.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *