Izdvojeno, Nameštaj i oprema, Video

Zavirili smo u fabriku nameštaja i otkrivamo kako se prave sofe, garniture i fotelje

Sigurno biste pomislili da je u fabrici nameštaja prljavo i prašnjavo. Zapravo, u ovom pogonu je čisto ko u apoteci!

Kako od osušenog drveta, debele pene i kilometara tkanine nastaje nešto tako lepo kao što je tapacirani nameštaj? Odgovor smo potražili u Zagorju, tridesetak kilometara severno od Zagreba, u fabrici nameštaja Prostoria.

Iako je ovo mlada kompanija, ona se već izdvojila na našem tržištu s kvalitetnim i savremeno dizajniranim asortimanom sofa, fotelja i ugaonih garnitura koji je pogodan kako za privatne enterijere kuća i stanova, tako i za hotele, restorane i javne ustanove. Međutim, kako se on pravi? Saznajte u videu ispod!

Pogledajte kako se pravi tapacirani nameštaj!

Videćete kako od sirovog drveta nastaju nogare i rukonasloni, a potom ćete saznati kako izgleda proces tapaciranja s dušecima koji se isporučuju visoki i po nekoliko metara.

 

U videu ćete moći da vidite kako teče proces proizvodnje sofa, stolica, fotelja i sedećih garnitura. Sve naravno kreće od drveta koje se obrađuje mašinski a potom i ručno. Videćete kako od sirovog drveta nastaju nogare, rukonasloni i konstrukcija nameštaja, a potom ćete saznati kako izgleda proces tapaciranja s hladnom penom koja se isporučuje visoka i po nekoliko metara. Poseban je zanimljiv deo fabrike gde se krojačice brinu da svaki šav stoji na svom mestu i nakon čega finalna provera i kontrola kvaliteta. Obratite pažnju u video snimku koliko je u fabrici zaista čisto i uredno. Kao da se nalazite u apoteci a ne u nekom pogonu koji pripada sektoru drvne industrije.

Fotogalerija

Foto, video: Igor Conić, Gradnja.rs

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *