Nameštaj i oprema

Zebra rolo-zavese lako regulišu nivo svetlosti u prostoriji

Zebra rolo-zavesa poznata i pod nazivom „dan i noć“ i „dupli rolo“ je  novitet koji se sve češće može videti po salonima i enterijerima.

Na zavesi se naizmenično smenjuju prozirna i neprozirna polja tkanine po čemu je i dobila ime Zebra a preklapanjem polja, odnosno podizanjem po visini, reguliše se nivo svetlosti. Zebra zavesa se namotava na rolo-mehanizam a pomeranje se vrši ručno, pomoću lančića ill preko daljinskog upravljača ukoliko se u mehanizam ugradi elektromotor.

Rolo-zavesa izvodi se u dimenzijama otvora a tkanina je dostupna u velikom izboru dezena. Tkanina za ovaj tip rolo-zavesa je impregnirana što olakšava održavanje.

zebra-rolo-zavese

Zebra rolo-zavesa se montira na zid ili plafon tako da pokrije ceo otvor prozora a moguće je postaviti ga i direktno na prozorsko krilo uz pomoć dodatnih nosača.Mehanizam se izrađuje u standardnim dimenzijama, mehanizam prečnika 16, 28 i 47 mm.

zavesa-dan-noc-u-enterijeru

Rolo-mehanizam prečnika 16 mm montira se direktno na ram prozora i namenjen je otvorima standardnih ili manjih dimenzija. Prečnik od 28 mm se ipak najčešće koristi. Mehanizam se može montirati na zid ili na plafon. Najveći prečnik mehanizma od 47 mm je namenjen za veće otvore ili teže materijale kako pri velikom opterećenju ne bi došlo do savijanja osovine.

zavesa-rolo

zavesa-zebra

 

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *