Gradilište kompleksa nove zelene pijace u Obrenovcu; Foto: Jadran d.o.o.
Izvođenje

Kampade i šipovi gotovi: Kako teče izgradnja nove zelene pijace u Obrenovcu

U centru grada privodi se kraju izrada temeljne ploče, u koju će biti ugrađeno 3.000 kubika betona i preko 170 tona armature, a završetak radova očekuje se u septembru.

Početkom jula prošle godine u centru Obrenovca započeta je izgradnja kompleksa nove zelene pijace, projektovanog kao zatvoreni objekat koji će se prostirati na skoro 10.000 kvadratnih metara.

Kompleks će sadržati 32 lokala, tri kancelarije za administraciju, podzemnu garažu, kao i zatvorene hale – mlečnu i pijačnu, a vrednost ove investicije iznosi više od 1,5 milijardi dinara sa PDV-om.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Izgradnja je započetka u julu 2023. godine; Foto: Jadran d.o.o.

Iskopano preko 20.000 kubika zemlje

Investitor izgradnje je Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za investicije, projekat arhitekture potpisuje ADS Energo Koncept iz Novog Sada, dok je posao izvođenja radova poveren beogradskoj kompaniji Jadran d.o.o.

Iz Jadran d.o.o. navode da su prethodnom periodu završeni zemljani radovi gde je iskopano preko 20.000 kubika zemlje i ugrađeno preko 3.000 kubika kamenog agregata.

Završeni su i radovi na osiguranju temeljne jame, izradom kampada i šipova.

Urbanistički projekat za izgradnju pijace izradila je firma Krip inženjering; Foto: Jadran d.o.o.

U temeljnu ploču objekta biće ugrađeno 3.000 kubika betona i preko 170 tona armature.

Kao što možete videti na priloženom snimku, trenutno se privodi kraju izrada temeljne ploče objekta, površine od 5.000 kvadrata, u koju će biti ugrađeno 3.000 kubika betona i preko 170 tona armature.

Paralelno sa završetkom izrade temeljne ploče, izvode se i radovi na vertikalnim elementima podruma, odnosno na zidovima i stubovima, nakon čega sledi izrada ploče prizemlja, saopštili su iz Jadran d.o.o.

Trenutno se privodi kraju izrada temeljne ploče objekta; Foto: Jadran d.o.o.

Podzemna garaža sa 76 parking mesta

Pijačni kompleks će biti ukupne površine od 9.957 m³, spratnosti Po+P+1, a nakon završetka trebalo bi da zajedno sa novim krilom Doma zdravlja čini jednu ambijentalnu celinu u centru Obrenovca.

Pešački pristup objektu je obezbeđen na više mesta i iz ulice Vuka Karadžića i iz novoplanirane Pijačne ulice, kao i iz unutrašnjosti bloka sa susedne jugozapadne parcele.

Presek 1-1

Prema poslednjim najavama, izgradnja bi trebalo da bude završena u septembru ove godine.

U podrumu objekta planirana je podzemna garaža sa 76 parking mesta kojoj se pristupa kolskom rampom iz ulice Vuka Karadžića i kolskom rampom iz novoplanirane Pijačne ulice.

Kompleks će imati i 3 putnička lifta i 1 tereni lift, kao i 1 lift za transport otpada, a prema poslednjim najavama izgradnja bi trebalo da bude završena u septembru ove godine.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Goran

    U samom centru grada obicno nadjete muzej, pozoriste, operu, neki objekat od kulturno istorijskog znacaja. U redu je pijaca, ali ona je mogla biti i malo dislicirana. Sta reci, mi smo selo, sta znaju seljaci o muzejima i operi…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *