Nameštaj i oprema

Kako od žice za ogradu možete napraviti klupu

Tražite povoljno i efektno rešenje da napravite mobilijar? Teško ćete naći bolju ideju od ovoga!

Jedna od najkreativnijih ličnosti na njujorškoj sceni, John Margaritis, osnivač kreativnog kolektiva New York Sunshine i Alessandro Simonetti, kreativni direktor brenda U.P.W.W., udružili su se kako bi kreirali kolekciju nameštaja od žičanih ograda. Oni su nedavno priredili i izložbu na kojoj su predstavili svoje impresivne radove.

„Alessandro i ja smo se sreli u Njujorku kada je fotografisao poznato košarkaško igralište u West 4, zvano Kavez. Onda je počeo da radi seriju fotografija o razrušenim ogradama i to je zapravo bila naša polazna tačka. Zamolio me je da sprovedemo saradnju na izradi odeće, a moja ideja je bila i da uradimo još nešto zanimljivije. Znao sam da želim da nešto uradim sa ogradama, da sve zavežem, što bi rezultovalo dobijanju nekoliko klupa i rasvete.“, objasnio je John.

 

Sve što treba da uradite jeste da uopšte ne raspakujete žicu već da je postavite kao oslonac ili kao sedalni deo klupe.

John Margaritis i Alessandro Simonetti su kroz svoju izložbu predstavili mobilijar, koji koristi žicu i sunđer kao primarni materijal, kao i zanimljivo parče rasvete, piše Designboom.

Iako je poznat po primeni sirovih industrijskih materijala i elemenata pri izradi svojih radova, ovo je prvi put da se Margaritis služi žicom u formi ograde. On ističe da žica za ograde nije tako oštra kao bodljikava žica, ali da je ipak teško upravljati njom i da je nameštaju baš zbog toga dao urolan oblik.

Dakle, sve što treba da uradite da biste napravili klupu je da uopšte ne raspakujete žicu već da je postavite kao oslonac ili kao sedalni deo klupe. Kako vam se ovo čini?

Foto, video: U.P.W.W. / Alessandro Simonetti

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *