Arhitektura

Život kraj vode: Pogledajte kako njujorčani planiraju izlazak na reku

U dolini reke Hadson, nedaleko od Njujorka, nalazi se novo mesto gradnje luksuznih kuća koje će biti u skladu s prirodnim okruženjem.

Kao jedna od planiranih 26 kuća koje će biti izgrađene na livadama okruženim šumma, ovaj objekat savršeno oslikava energetski efikasnu gradnju prožetu prirodom. Ovaj stambeni kompleks planiran je na 131 hektar, sa naglaskom na odgovornom korišćenju zemljišta i uključivanjem u aktivno upravljanje šumama. Projekat Hudson Woods ima za cilj da neguje i štiti izuzetne prirodne lepote ovog regiona.

Hudson Woods 01

Prvi izveden projekat je ova kuća površine od 260 metara kvadratnih. Ovu kuću, kao i sve ostale, karakteriše otvoren prostor s karakterističnom dominacijom drveta kao građevinskog materijala.

Hudson Woods 02

U prizemlju je smeštena garaža, kao i vešeraj i prostrani garderober.

Hudson Woods 03

Stepeništem koje vodi na međusprat dolazi se do dve spavaće sobe osunčane preko velikih prozora.

Hudson Woods 04

Na gornjem nivou nalazi se glavna spavaća soba.

Hudson Woods 05

Na ovom spratu je i kuhinja koja se preko trpezarije povezuje s prostranom i veoma osunčanom dnevnom sobom. Šest metara visoki prozori ovom prostoru pružaju predivan pogled na okolnu prirodu.

Hudson Woods 07Hudson Woods 08

Vlasnici ove, kao ostalih planiranih kuća, imaće na raspolaganju 12 hektara zemljišta koje će moći da prilagode svojim potrebama i dodatno se povežu sa prirodom. U skolopu projekta su dodatni sadržaji koji se mogu prilagoditi budućoj kući. Neki od njih su dodatno spoljnje kupatilo, kućica na drvetu, kućica sa saunom, bazen, plastenik, sistem za kuvanje u prirodi…

Hudson Woods 09

Hudson Woods 06

Arhitektura: Lang Architecture, foto: Deborah DeGraffenreid

Pojedinosti o ovom projektu možete videti ovde.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *