Izdvojeno, Nameštaj i oprema

Tri dobre kombinacije univera za vašu dnevnu sobu i kuhinju

Prilikom pravljenja nameštaja po meri najčešće se koriste univer ploče čije boje i teksture mogu značajno definisati atmosferu celog prostora.

Na našem tržištu prisutan je veliki broj univera različitih proizvođača. Ovom prilikom pokazaćemo vam nove teksture kompanije Egger za 2015. godinu kao i nekoliko dobrih primera kako ih međusobno iskombinovati na primerima dnevne sobe i kuhinje.

Arhitekte savetuju da se prilikom uređenja kombinuju tri ili makimalno četiri različite boje i teksture univera.

Na primerima dnevne sobe kuhinje možete sagledati koliko na izgled i atmosferu prostora utiču boje i teksture univera.

1. kombinacija univera za dnevnu sobu

Najveći deo nameštaja izveden je u univeru H3326 Hrast Gladstone u sivo-bež nijansi ST28 FEELWOOD Nature. Ovi elementi nameštaja izgledaju prirodno i predstavljaju kontrast jednobojnom belom univeru W1200 Porcelan. Na klub stoliću upotrebljena je upadljiva tekstura zarđalog metala F310 Ceramic ST87.

dnevna-soba-2

2. kombinacija univera za dnevnu sobu

Za ljubitelje klasičnijeg izgleda preporučuju se nešto tamnije nijanse kao što je kombinovanje dekora Termo bora H3420  i jednobojnog braon U741. Prugasti univer Termo bora zanimljiv je zbog izraženih kontrasta. Kao detalj korišćen je svetliji univer puder boje U334. Stočić za kafu izrađen je od univera s teksturom bež kože F427.

dnevna-soba-3

3. kombinacija univera za dnevnu sobu

Univer nenapadne teksture drveta kao što je H1379 Hrast Orleans braon iz daljine može izgledati jednobojno ali on ipak ostavlja prirodan efektat. Izbeljene pore se odlično kombinuju s belim univerom dok intenzivna boja vina, kao što je U343, stvara toplu atmosferu.

Untitled-1

1. kombinacija univera za kuhinje

Univer s teksturom drveta bez pukotina, čvorova i upadljive igre boja daće kuhinji prirodan izgled. U ovom primeru kombinovana je svetla boja drveta H1796 ST27 Tortona natur sa bež radnom pločom F385 Cement. Pojedini frontovi izvedeni su u sivom univeru U727 kojeg krasi vrlo zgodna neutralna boja.

kuhinja-univer-egger

2. kombinacija univera za kuhinje

Vrlo upadljiva tekstura, kao što je rđa, učiniće kuhinju upečatljivom i nesvakidašnjom. Univer Egger F311 Ceramic antracit ST87 postavljen je umesto zidnih pločica ali i na frondovima. Ovu teksturu kombinujte s neupadljivim jednobojnim teksturama kao što je U748 Tartuf i svetlo drvo H3760 Brest Cape.

kuhinja-univer-egger-2

3. kombinacija uvinera za kuhinje

Za retro izgled kuhinje u primeru ispod korišćen je dekor univer H1486 Jackson bor u kontrastu sa W1000 Premium belom. Jednobojna sivkasta U730 Bazalt ublažava taj kontrast i unosi toplinu u ovu kombinaciju. Plava nijansa kao što je U522 Horizont, koje ima i u koloritu ovog dekora bora, savršeno se nameće u ovom kombinaciji.

kuhinja-univer-egger-3

Pogledajte koliko koštaju kuhinje rađene po meri.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *