Enterijeri

Život u nivoima: Mali penthaus s velikom visinom

Penthaus od samo 40 kvadrata ali s visinom od 7,6 metara? Pogledajte kako je Specht Harpman uspeo je da stvori potpuno funkcionalan stan.

Koliko je uspešno isprojektovan ovaj stan na Menhetnu govori i činjenica da je osvojio Architizer A+ Popular Choice Award, u kategoriji Living Small. Primarna ideja projektnog tima bila je da elegantnim i sofisticiranim dizajnom, stvori moderan stan pogodan za život i ujedno njegov prostor učini što čistijim. Prilikom smeštanja velikog broja sadržaja u relativno mali prostor, vodilo se računa da se sve međusobno uklapa i da prostor ostane osvetljen i prozračan.

micro-loft01

Život u ovom stanu odvija se na četiri platforme. Najniži nivo je ulazna zona zajedno s kuhinjom u kojoj su svi aparati skriveni kako bi prostor ostao čist. S nekoliko stepenika gore stupa se u dnevni boravak koji dalje stepeništem vodi u spavaću zonu. Ovaj prostor, prvobitno skučeniji, sada se konzolno izbacuje i nadvija nad kuhinjom. Sledećim stepenicama izlazi se na terasu koja ovom stanu daje poseban ambijent i čini ga još prozračnijim.

micro-loft03

Svi sobe stapaju se u jedan prostor i savršeno funkcionišu zajedno međusobno se preplićući. Svaki kutak ovog stana je maksimalno iskorišćen i pritom svedeno dizajniran, kako ne bi bilo nepotrebnih detalja koji opterećuju prostor.

micro-loft05

Stepenište ne služi samo za premošćavanje visinske razlike, već je ispod njega sistemom fioka napravljen skladišni prostor. Takođe, i kupatilo je smešteno ispod stepenica. U ovom stanu ne postoje plakari u tradicionalnom obliku.

micro-loft06

Dobro organizovane funkcije i pažljiv izbor materijali doprineli su da ovaj mikro penthaus bude svetao, udoban i topao dom.

micro-loft07

micro-loft02

Zatečeno stanje

micro-loft08

micro-loft09

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Denis

    Kako mogu Napravit ili uredit prostor od .33 kvadrata vas prijedlog

Ostavite odgovor

Obavezna polja *