Novi poslovni prostor modne kuće Luna dizajniran je s namerom da što bolje oslika ovaj brend koji već dve i po decenije stvara sofisticirane modne komade za savremene, promišljene žene.

Pre nego što je dizajnerski tim Salt & Water prionuo na rad na projektu, već je bilo definisano koje će sve prostorije biti uključene u ovaj objekat od 500 kvadratnih metara na dva nivoa. Vlasnica i direktorka kuće Luna, Biljana Jovanović, znala je tačno šta izgledom svog poslovnog prostora želi da postigne, a kroz kvalitetnu saradnju, novosadski studio je to uspešno preneo u svom dizajnu.

Prostor je dizajniran tako da se maksimalno iskoristi dnevna svetlost, a prostorije budu svetle, prostrane i prozračne.

 

Objekat se nalazi u Požarevcu i uključuje radne prostorije za zaposlene, kao i showroom. Prostor je poslovan, elegantan i jednostavan, potpuno u skladu sa filozofijom kuće Luna. On je dizajniran tako da se maksimalno iskoristi dnevna svetlost, a prostorije budu svetle, prostrane i prozračne.

Energetska efikasnost

U ceo objekat uvedeno je podno grejanje preko geotermalnih podzemnih pumpi. Toplota se tako dobija iz vode duboko bušenih bunara koji zadovoljavaju kriterijume energetske efikasnosti. Zajedno sa klijentkinjom i izvođačima na terenu, studio Salt & Water došao je do rešenja pri kojem su svi vodovi i instalacije u objektu potpuno skriveni.

Toplota se dobija iz vode duboko bušenih bunara koja se koristi za podno grejanje.

 

Fleksibilan prostor

Jedan od zanimljivijih zahteva bila je fleksibilnost prostora. Naime, sve prostorije trebalo je predvideti tako da mogu da prime nove korisnike kada bude došlo do povećanja broja zaposlenih u kompaniji.

Ulazni hol dizajniran je da poželi toplu dobrodošlicu posetiocima i saradnicima. Centralni element u ovom delu čine stepenice s unikatnim staklenim lusterom koji pored osnovne funkcije predstavlja i skulpturni element koji posetioce ne ostavlja ravnodušnim. Kod ulaza se nalaze recepcija s čekaonicom u kojoj su izložene mnogobrojne nagrade ovog preduzeća. Pored nje, u zasebnom uglu, nalazi se i skriveni teretni lift pomoću kojeg se uzorci garderobe prenose i na gornji sprat. Na prizemlju se nalazi i mala konferencijska sala za radne sastanke, dve velike kancelarije za računovodstvo i IT odeljenje, kao i Lunin foto-studio. Od pomoćnih prostorija u prizemlju, kao i na spratu, smeštene su čajne kuhinje, ostave i toaleti.

Dizajn u duhu kompanije

U okviru velikog hola na spratu nalazi se i prostrani kutak za asistentkinju. Na spratu je takođe smeštena i kancelarija za viši menadžment, direktorska kancelarija, kao i velika konferencijska sala za sastanke, predavanja i prezentaciju kolekcija. Direktorsku kancelariju karakterišu veliki ugaoni stakleni prozori koje pružaju puno svetla i omogućavaju pogled na minimalistički uređenu baštu na gornjem nivou zgrade. U jednom delu ove velike prostorije nalazi se i prostor za biranje materijala i novih kolekcija, a uz nju je pridodato i zasebno kupatilo.

Centralni element stepenica je unikatni stakleni lusterom koji pored osnovne funkcije predstavlja i skulpturni element.

 

Kako se ističe na prezentaciji modne kuće Luna, njihov dizajn prati duh i ritam savremenih osoba, njihov senzibilitet i potrebe, baš kao i njihov novootvoreni poslovni prostor.

Zaposleni u kući Luna ušli su u ovaj prostor pre nekoliko meseci. Trenutno je u izgradnji deo ulaza i prednja fasada po nacrtu Salt & Water tima.

Foto: Feđa Kiselički, Info: Salt & Water

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo: