Stan ima prelepu vizurou na Novi Beograd; Foto: Miloš Martinović
Enterijeri

Stan u Balkanskoj ulici / Dragan Maksimović

S obzirom na to da se radi o stanu namenjenom izdavanju, osnovni kriterijumi koji su morali biti zadovoljeni jesu funkcionalnost i prilagođenost dinamičnom načinu života.

Arhitekti Draganu Maksimoviću zadatak je bio da osmisli enterijer stana, koji se nalazi u vrlo dinamičnom gradskom jezgru Beograda koje sa sobom nosi i određeno istorijsko urbano nasleđe, i to tako da pomiri užurbanost grada i privatnost, ali će u isto vreme pruži i udoban prostor namenjen savremenom poslovnom čoveku koji ceni kvalitet životnog prostora.

Stan je široko okrenut ka Savi i pruža prelepu vizuru na priobalne delove grada i Novi Beograd.

S obzirom na to da se radi o stanu od 60 metara kvadratnih namenjenom izdavanju, osnovni kriterijumi koji su morali biti zadovoljeni jesu funkcionalnost i prilagođenost dinamičnom načinu života. Arhitekta je insistirao na otvorenom i svetlom prostoru, laganim materijalima i svedenim linijama. Stan odiše modernom i elegantnom notom, koja je prisutna kako u enterijerskim materijalima tako i u nameštaju i dekorativnim detaljima.

Stan u Balkanskoj ulici široko je okrenut ka Savi i pruža prelepu vizuru na priobalne delove grada i Novi Beograd. Ovo je ujedno i lajtmotiv stana, pa su dnevni sadržaji, a naročito trpezarija projektovani tako da omoguće maksimum uživanja u pogledu. Interesantno je da stan poprima potpuno drugačiji karakter u zavisnosti od doba dana – od živopisne dnevne slike ispunjene mnoštvom boja I zvukova do treperavog noćnog usnulog ambijenta.

Topao i udoban enterijer

Posebna pažnja posvećena je izboru materijala, kako bi se oplemenio prostor i stvorio utisak toplog i udobnog. Kombinacija furnira, prirodnog drveta i čelika, korišćena je u izradi nameštaja i doprinosi ostvarivanju utiska toplog i lakog ambijenta, dok je nasuprot tome korišćena zidna beton tehnika kao izraz modernog minimalizma. Dekorativnim elementima, draperijama, tepisima, jastucima u pastelnim tonovima – prostor dobija posebnu udobnu notu.

Elegantna keramika u krajnje funkcionalnoj kuhinji, daje prividno utisak većeg i svetlijeg prostora, dok je u kupatilu korišćena keramika s teksturom prirodnog kamena koja sa velikim površinama ogledala stvara utisak produbljenosti i otvorenosti.

Ceo članak pročitajte na portalu Dizajn enterijera

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *