Otvori na fasadi ove neobične kuće ugošćavaju po jednu veliku biljku i to uglavnom one vrste koje rastu u neposrednom okruženju.

Ne, ovo nije stambena zgrada već kuća u nizu gde svaki stanar sređuje svoju lamelu onako kako on to želi. Ovakvi objekti veoma su popularni u Vijetnamu a podrazumevaju da investitor sazida zgradu do sive faze, a stanari potom sami sređuju enterijer ali i fasadu prema njihovim željama. Klijent ove kuće u nizu angažovao je DANstudio koji im je dao osvežavajuće rešenje koje vizuelno podiglo čitav ovaj kvart.

Fasada od aluminijuma smanjuje buku zahvaljujući obliku vertikala, a pritom dozvoljava prodor svetlosti u unutrašnjost kuće.

 

Kuća TH od 77 metara kvadratnih locirana je u novom stambenom kvartu u predgrađu Hanoja i to ne tako daleko od prilično prometne pruge. Zbog toga su arhitekte predvidele da se napravi fasada od aluminijuma koja zahvaljujući obliku vertikala smanjuje buku, a pritom dozvoljava prodor svetlosti u unutrašnjost kuće. Ono što čini ovu fasadu posebno interesantnom jesu zeleni balkoni.

Otvori na fasadi ugošćavaju po jednu veliku biljku i to uglavnom one vrste koje rastu u neposrednom okruženju. Ovi zeleni balkoni em što izgledaju lepo, em što unose dinamiku na fasadi.

 

Raspored zelenila na fasadi

U stilu Maroka

Što se tiče enterijera, ono što se odmah upada u oči jesu marokanske pločice koje su se našle i na podu i na zidovima. Zapravo, ova keramika postavljena je u ogromnoj količini na svim mogućim mestima, a ideja arhitekte bila je da se prostor između spratova vizuelno poveže. Zato su ove pločice postavljene i na zidu mezanina.

Vertikalne pruge iskorišćene su i u enterijeru čime je napravljena veza s fasadom.

Noćno izdanje

Kada padne mrak, ova zgrada izgleda veoma dobro zahvaljujući svetlu koje prodire kroz aluminijumske vertikale.

Foto: Quang Dam

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo: