Pogledajte kako mogu da izgledaju nadogradnje kada se sve radi po propisama i zamislima arhitekte.

Studio Tigg Coll Architects dobio je zadatak da na postojeću kuću napravi ekstenziju s novom dnevnom sobom i kuhinjom. Želja investitora bila je da se približe lepom prirodi i da imaju osećaj da žive u sklopu dvorišta. Usledilo je rešenje u vidu zidane konstrukcije s velikim kliznim vratima koja, kada je lepo vreme, dopuštaju da priroda uđe u novo kreiranu dnevnu sobu.

nadogradnja-london-klizna-vrata-01

Bašta i dnevna soba s kuhinjom postali su jedno. Kada ste unutra, osećate se sigurno u konstukciji napravljenoj od opeke. Samo jedan korak vas deli od izlaska u dvorište tako da granica između unutrašnjost i spoljašnjosti praktično i ne postoji.

nadogradnja-london-klizna-vrata-04

Bračni par se odlučio za ovakvu nadogradnju u trenutku kada su se deca odselila.

nadogradnja-london-klizna-vrata-03

Zahvaljujući korišćenju prirodnim materijala, pre svega cigle, ekstenzija se savršeno uklopila u postojeći objekat ali u isto vreme naglašavajući da se radi o novom savremenom projektu.

nadogradnja-london-klizna-vrata-05nadogradnja-london-klizna-vrata-06 nadogradnja-london-klizna-vrata-07 nadogradnja-london-klizna-vrata-08 nadogradnja-london-klizna-vrata-09