Softver

Ova riznica 3D modela spremnih za renderovanje potpuno je besplatna

U bazi sajta Archive 3D nalazi se na hiljade objekata spremnih za preuzimanje i korišćenje u svim popularnim 3D programima.

Svaki arhitekta koji se bavi dizajnom enterijera zna koliko je za fotorealistične rendere, pored dobrih tekstura, potrebno imati i kvalitetne 3D modele nameštaja, rasvete i dekoracije. Njihovo kreiranje je veoma složeno i dugotrajno ali rešenje, srećom, postoji. Skinite ih s interneta i koristite gotove u vašem 3D programu!

Modeli su uglavnom u 3DS formatu ali se pored 3ds Maxa oni mogu koristiti i u drugim programima koji podržavaju ovu ekstenziju.

 

Jedan od sajtova koji nudi bazi 3D modela jeste i Archive 3D. Na njegovom spisku se nalazi na hiljade objekata sortiranih u više kategorija kao što su lusteri, stolovi, stolice, fotelje, ormani ili ogledala, a ako tražite nešto konkretno bazu možete i pretraživati.

Modeli su uglavnom u 3DS formatu s pripadajućim teksturama tako da su spremni za korišćenje u 3ds Maxu ali i drugim sličnim programima koji podržavaju ovu ekstenziju kao što je popularni SketchUp. Što je najbolje od svega, svi ovi 3D modeli su potpuno besplatni za preuzimanje.

Kopanje po bazi

Kvalitet modela nije konzistentan pa ćete morati da kopate po bazi ne biste li našli objekte koji vam odgovaraju vašim potrebama. A od modela ima svega: od barselona stolica, preko Ikea fotelja do poznatih lampi i lustera.

Ukoliko želite, možete i sami dodati svoje modele u bazu i proširiti zajednicu kolega koji se međusobno ispomažu. Uploadovanje je jednostavno i lagano, a nadoknade nema jer je cela baza besplatna za korišćenje.

Archive 3D bazi možete pristupiti ovde.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

 1. Marija

  Poštovani,
  ne mogu da otvorim nijedan download za sketchup.
  Ako možete da mi pomognete,hvala?

  1. Igor Conić

   Obratite paznju da skidate model za pravu verziju SketchUpa.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *