Softver

Block’hood: Video-igra koja testira vaša urbanistička i arhitektonska umeća

Cilj ove igre je da od blokova napravite funkcionalno naselje sa održivim ekosistemom.

Popularni naslovi kao što su SimCity ili Cities: Skyline od igrača traže da konstruišu virtuelne gradove koji deluju što realnije. Međutim, igra Block’hood akcenat stavlja na održivost i ekologiju. Ukoliko vaš objekat ne bude bio održiv u ekološkom, finansijskom ili funkcionalnom smislu, on će početi da se raspada.

Ukoliko vaša jedinica ne dobija dovoljno resursa, počeće da se raspada i na kraju će potpuno nestati.

Naselje ćete graditi od 90+ različitih blokova vodeći računa koje oni tačno resurse zahtevaju. Na primer, drveće zahteva vodu a proizvodi svež vazduh; vetrenjače zahtevaju novac a proizvode struju; stanovi zahtevaju vodu i struju a proizvode radnu snagu i zajednicu. Čim postavite prvi blok, počećete da dobijate povratne informacije o resursima, pristupačnosti i održivosti. Ukoliko vaša jedinica ne dobija dovoljno resursa, počeće da se raspada i na kraju će potpuno nestati.

Block'hood_-_Screen_9

Kako budete gradili, suočićete se s problemom raspoložive površine. Zbog toga ćete morati da krenete da gradite u visinu. Blokovi ne smeju biti blokirani pa ih morate povezivati stepeništima, liftovima ili koridorima. Usput morate razmišljati koliko blokovi imaju svetla i čistog vazduha pa će se od vas tražiti da postavljate što više zelenila.

Block'hood_-_Screen_6

Ako ste zainteresovani, igru možete kupiti za 9,99 dolara na Steamu.

Block’hood ne traži utopijsko rešenje niti savršenu strukturu s kojom ćete pobediti igru. Od igrača se traži da bude kreativan i da pravi elegantna rešenja koja gode komuni i prirodi. Iako to nije jednostavan proces, vredi probati. Ako ste zainteresovani, igru možete kupiti za 9,99 dolara na Steamu.

Block'hood_-_Screen_4

Saznajte kako video-igre mogu da pomognu u dizajniranju enterijera:

Kako video-igre mogu da pomognu u dizajniranju enterijera

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *