Foto: Gradnja.rs
Softver

Pronađite cimera ili nekretninu pomoću ovog domaćeg proptech alata

O tome kako možete brzo i lako pronaći pravog cimera ili nekretninu putem interneta popričali smo sa Natašom Mitrović i Milošem Stojanovićem, osnivačima portala Roommateor.

Svaki korisnik interneta se može složiti da postoji veliki broj sajtova za pretragu nekretnina. Ali, mali broj njih će zaista opravdati vaša očekivanja i olakšati vam pretragu u okeanu aktivnih oglasa. Svako od nas želi da se nađe na jasnom i jednostavnom sajtu, a kako bismo bez puno muke pronašli ono što tražimo. Međutim, to često nije slučaj.

Broj onlajn platformi za posredovanje nekretnina je sve veći i veći. Ali, jedan od retkih portala koji je pregledan i lak za korišćenje jeste Roommateor. U cilju da saznamo kako možete pronaći idealnog cimera ili nekretninu putem interneta, razgovarali smo sa Natašom Mitrović i Milošem Stojanovićem, koji stoje iza ove proptech platforme.

Roommateor je namenjen svima koji traže nekretninu ili cimera. S obzirom na to da cimeri treba da pronađu prvo stan u kojem će živeti, naš portal je opcija i za pronalazak stana. Rešavanje stambenog pitanja je ponekad stresno i naporno, ali tu su digitalni alati koji vam barem mogu maksimalno uprostiti pretragu“ – navode mladi preduzetnici za naš portal.

Sajt Roommateor za prolanaženje cimera

Roommateor ima za cilj da korisnicima olakša pretragu cimera.

Od cimera do pronalaženja nekretnina

Roommateor je nastao kao portal za pronalaženje cimera. Ali, brzo je dobio nove kategorije: izdavanje i prodaja stanova i kuća. Smatrali smo da imamo veliki potencijal i da treba da proširimo posao. Svaka opcija koju imamo može nekome biti korisno rešenje da pronađe vrstu nekretnine koju traži“ – ističu Nataša i Miloš.

Platforma je fokusirana na potrebe studenata, mladih porodica i profesionalaca. Cimeri i cimerke će tražiti stan tokom studija, a kasnije će možda iznajmiti stan sa svojom porodicom u većem gradu na koji su navikli. „Što se tiče potražnje na portalu, cimeri se uglavnom traže kada počinje fakultet. Ostale opcije na sajtu su dinamičnije, odnosno aktuelne tokom čitave godine“ – kažu naši sagovornici.

Proces razgledanja oglasa za izdavanja stana neretko traje po nekoliko meseci. Druga situacija je ako korisniku hitno treba ili mu se posreći da brzo izađe odgovarajuća ponuda. Sve zavisi od očekivanja i potreba korisnika.

Većina korisnika ima unapred određenu lokaciju i raspon cene na koju pristaju. „Kupovina stana je nešto složeniji proces koji zahteva duže razgledanje jer je u pitanju ozbiljna investicija i samim tim je i kriterijuma više“ – napominje Miloš na osnovu iskustva velikog broja korisnika.

Poseta sajta vremenom raste. Prikazivanjem izdavanja i prodaje nekretnina, dobijen je veći broj poseta i interakcija na sajtu. Vremenom, Roommateor je postao referenta portal za onlajn pretragu nekretnina, sa opcijama koje se međusobno dopunjuju i zajedno čine povezanu celinu.

Pronađite pravog cimera brzo i lako pomoću ovog proptech alata

Roommateor je nastao kao portal za pronalaženje cimera, ali je brzo dobio nove kategorije.

Vaša nekretnina iz snova

Digitalni alati su znatno uprostili proces nalaženja cimera i stana. Korisnici kroz jedan prikaz oglasa, mogu oceniti o kakvoj se nekretnini radi ili da li im cimer odgovara.

„Korisnicima treba pružiti uprošćenu pretragu kako bi trošili svoju koncetraciju na odabir stana. Cilj je da korisnici sa uživanjem gledaju nekretnine, a ne da im proces pretraživanja bude samo obaveza koju moraju da završe. Roommateor od početka teži dobrom korisničkom iskustvu“ – navodi Miloš.

Roommateor ima solidan izbor filtera. Kupac nekretnine, kao i osoba koja iznajmljuje kuću ili stan, ima određene kriterijume po kojima bira nekretninu, lokaciju ili susedstvo. Kako bi korisnik ubrzao svoju pretragu, potrebno je da koristi filtere gde bira kriterijume pretrage. „Imamo i stranice tagova koje smo definisali analizom potreba većine korisnika. Ispostavilo se da nam je analiza dobra, jer dosta korisnika preskoči filtere i klikne direktno na tag“ – kažu mladi preduzetnici.

Sam proces pretrage je individualno iskustvo. Ali, svi koji traže nekretninu imaju nešto zajedničko, a to su slična očekivanja od portala koji redovno posećuju. Nekim korisnicima treba manje, a nekima više vremena da pronađu odgovarajuću nekretninu. Ali, svi očekuju brzu i laku pretragu, referentne i kvalitetne oglase.

Roommateor je (pre svega) namenjen studentima, mladim porodicama i profesionalcima

Digitalni alati su znatno uprostili proces nalaženja cimera ili stana.

Algoritam radi za vas

Dobra ponuda brzo bude primećena na portalu. Korisnici ne mogu ceo dan posmatrati ponudu i uvek postoji mogućnost da će neko oglas videti pre njih. Kako bismo to rešili, omogućili smo svima da primaju obaveštenja o novim oglasima po njihovim kriterijumima na portalu Roommateor“ – ističe Nataša kao važnu i korisnu mogućnost.

Obaveštenja o novim oglasima koja se šalju korisnicima u dve forme: e-mail ili push notifikacija. Prema rečenom, ova savremena proptech aplikacija vam štedi vreme i energiju, a pruža vam da proces nalaženja cimera ili stana bude zabavan, lak i zanimljiv.

Algoritam radi za vas, čak i dok vi spavate. Velika pogodnost i prednost ove  aplikacije je što i neregistrovan korisnik može uključiti obaveštenja. Na ovaj način način svi korisnici platforme sebi štede vreme i energiju. Ne  morate stalno pretraživati nove nekretnine u okeanu oglasa.

Cena, kvadratura i lokacija su tri najvažnija kriterijuma prilikom kupovine ili iznajmljvanja.

Nekretnina mora biti atraktivna

Roommateor ima za cilj da korisnicima olakša internet pretragu. Kao takav, namenjen je svima koji rešavaju svoje stambeno pitanje, bilo da su u pitanju studenti, porodice ili pojedinci. Posebno interesantno je to što, osim Beograda i Novog Sada, cimera ili nekretninu možete pronaći u Nišu, Kragujevcu, Leskovcu i Zrenjaninu.

Jedan od najvažnijih elemenata oglasa su fotografije. Oglašivači treba da se potrude da fotografije budu atraktivne i da oslikavaju stvarno stanje nekretnine. Međutim, kada je u pitanju prikaz oglasa, oni su u potpunosti standardizovani. Svaka nekretnina (za kupovinu ili izdavanje) ima sve informacije koje su relevantne krajnjem korisniku.

Budućnost prikaza nekretnina na internetu su zapravo vizuelni prikazi. Naime, trenutno se dosta radi na tome da veliki deo sadržaja na internetu bude privlačan za oko. Poenta ovog pristupa prezentacije je da se korisnicima što više uštedi vreme i da sadržaj bude prilagođen njihovim potrebama i očekivanjima.

Budućnost prikaza nekretnina na internetu su zapravo vizuelni prikazi.

Video je budućnost proptech industrije

Statistika pokazuje da se kupci duže zadržavaju na fotografijama i video zapisima koji su atraktivni. „Ali, kvalitet fotografija nije uvek presudan kada je u pitanju potražnja za nekom nekretninom. Ipak su cena, kvadratura i lokacija kupcima presudne“ – navode naši sagovornici.

Napredni načini prikazivanja nekretnine su modeli za budućnost. Aktuelne opcije na portalima za oglašavanje nekretnina su gledanje video snimaka i 3D tura nekretine. „Svi pre kupovine volimo dobro da razgledamo i nakon što uživo vidimo nekretninu, opet posećujemo slike, snimak i 3D kako bismo sebi ponovo potvrdili odluku i pokazali nekretninu svojoj okolini“ – napominje Nataša kao važnu stvar.

Roommateor ima nekoliko polja na kojima deluje. „Broj poseta, pregleda, zadržavanja na sajtu je najbolji pokazatelj da li portal uspešno nosi ulogu za koju je namenjen na internetu. Smatramo da smo ostvarili značajne rezultate. Nastavićemo da unapređujemo iskustva korisnika u nameri da budemo praktični i učinimo da pretraga nakretnina bude brza i laka“ – zaključuju Nataša i Miloš na kraju našeg razgovara.

Zanimaju vas proptech alati? Pogledajte i ovo:

Planirate da kupite stan? Pogledajte kakvog su kvaliteta stanovi u Srbiji.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *