Prošetajte virtuelno po luksuznim stanovima A Bloka
Građevinarstvo

3D virtuelne ture kao novi standard prezentacije luksuznih nekretnina u Beogradu

Donosimo vam ekskluzivnu priliku da neke od premijum stanova u prestonici posetite „u prvom licu“.

Na konferenciji BuildUp – Digitalna gradnja, u okviru Proptech panela, Miloš Vuković govorio je kako primenom Matterport tehnologije unaprediti proces u posredovanju i prodaji nepokretnosti. Tada samo jedna od perifernih alata, u vremenu iznenadnih izazova, 3D virtuelne ture polako pokazuju sve svoje komparativne prednosti. Naime, kompanija Deka Inžinjering iskoristila je prednosti Matterport tehnologije u cilju promocije luksuznih poslovnih apartmana u A Blok-u.

Prezentacija prostora kao avantura

Kada se jedan prostor 3D mapira, agenti na raspolaganju imaju jedan set marketinških alata koji je namenjen prezentaciji i promociji. U pitanju je virtuelna tura, 2D osnova prostora, 3D maketa, neograničeni broj 4K fotografija, promotivni video i tehnička dokumentacije za potrebe renoviranja i privođenja objekta nameni. Navedeni promotivni materijal pomaže agentima da se istaknu savremenom prezentacijom na tržištu. Sa druge strane, potencijalni kupci su u mogućnosti da pristupe objektu u svakom trenutku i da se uvere da li im takav objekat odgovara i pre dolaska na samu lokaciju… „Takođe, putem platforme je moguće, u nekoliko klikova, izvući i promotivni video koji je prilagođen za upotrebu na društvenim mrežama“ – navodi Miloš Vuković za naš portal.

Kada se jedan prostor 3D mapira, agenti na raspolaganju imaju jedan set marketinških alata koji je namenjen prezentaciji i promociji.

SEO i Google pozicioniranje, veći stepen konverzije, mogućnost integracije interaktivnih tačaka, rast posete i prodaje – sve su to prednosti virtuelnih tura kreiranih pomoću 3D Pro Matterport kamera u poređenju sa 2D fotografijama. Iako standard u svetu, naročito u Severnoj Americi, 3D virtuelne ture još uvek nisu doživele značajniju primenu na domaćem tržištu. Međutim, kroz prezentaciju premium nekretnina, kao što su to poslovni apartmani i luksuzni stanovi, može se reći da Proptech u Srbiji polako ulazi na velika vrata.

Šta su to poslovni apartmani?

Poslovni apartman je oblik stambene nekretnine koji ispunjava uslove kako za udobno stanovanje, tako i za obavljanje poslovnih delatnosti. Dakle, poslovni apartman je isto što i običan stan, ali sa unapređenim kvalitetima, posebnim režimima kupovine i iznajmljivanja. Prilikom kupovine poslovnog apartmana, pravna lica imaju posebne pogodnosti.

Benefiti poslovnih apartmana u odnosu na stanove u A Bloku su da je sistem grejanja, preko toplotne pumpe, potpuno nezavistan za svaki apartman i energetski efikasan, kao i da su svi apartmani opremljeni sa sprinkler sistemom koji se aktivira u slučaju požara.

Deka Inžinjering se odlučila za napredniji promotivni pristup – mogućnost kupca da „prošeta“ apartmane koji su na prodaju.

„Jedna od značajnijih prednosti kupovine poslovnog apartmana je što pravna lica imaju pravo na jednokratni povraćaj PDV-a od 20%“ – kaže Dušica Gaković, direktor projekta kompanije Deka Inžinjering.

Takođe, poslovni apartman može da se kupi preko kredita ili lizinga, što omogućava kompanijama i firmama da dođu do sopstvenog poslovnog prostora uz učešće od 20%, dok se ostatak vrednosti poslovnog apartmana plaća u ratama narednih 10 godina.

Kako 2D fotografije nisu u prilici da prikažu sve prednosti i pogodnosti kupovine poslovnog apartmana premium nekretnine, kompanija Deka Inžinjering se odlučila za napredniji promotivni pristup – mogućnost kupca da „prošeta“ apartmane koji su na prodaju.

Mogućnost sagledavanja kvaliteta iz prvog lica

Prilikom izvođenja i projektovanja poslovnih apartmana u A Bloku, nije bilo kompromisa. Jugoslav Janjić, glavni projektant, u prvi plan ističe vrhunski kvalitet i visoke tehničke performanse primenjenih materijala u eksterijeru, i u enterijeru.

„Spremnost investitorskog tima da primeni kvalitetne materijale kao što su Schueco aluminijumski profili poslednje generacije, kvalitetno zastakljenje staklom visokih performansi, Sto Ventec sistem sa završnom bojom vrhunskog kvaliteta, kao i primena Fundermax ploča olakšala je proces projektovanja i pomogla da se realizuje veoma kvalitetna fasada. Sistematičnost investitorskog tima u izboru unutrašnjih elemenata: vrata, parketa, keramike, kamena, sanitarne opreme je bila presudna da se dobiju stambeni prostori u odgovarajućem standardu. Kolege iz studija FLUID su zajedno sa investitorom kreirale prijatne i monumentalne ulazne vestibile, koje je Dizajn Arhitektura razradio kroz projekat za izvođenje“ – navodi arhitekta Janjić za portal Gradnja.

Pomoću 3D virtuelne ture, potencijalni kupci mogu sagledati sve detalje i kvalitete jedne nekretnine.

Pomoću 3D virtuelne ture, potencijalni kupci mogu sagledati sve detalje i kvalitete jedne nekretnine, ali i spektakularan pogled koji se pruža sa terasa. Zatim, kroz interaktivne tačke, zainteresovani korisnici se mogu upoznati sa svom ugrađenom opremom, aparatima, izgledom stolarije i kupatila, primenjenim materijalima i njihovim tehničkim karakteristikama. Najvažnije od svega, to mogu učiniti sa sigurne distance – iz svoje fotelje, pomoći tableta, telefona ili računara. Ali, to nosi dodatnu opasnost – greške u projektovanju i izvođenju ne mogu se sakriti i zamaskirati, pa se 3D virtuelne ture preporučuju jedino za stanove besprekornog kvaliteta.

Pogled iz Dupleks apartmana br. 66

Katalizator digitalne transformacije

Izgradnjom A Blok-a, Novi Beograd dobio je sasvim novo lice. Od „spavaonice“ radničkih stanova, za svega par godina, Novi Beograd transformisao se u savremeni poslovni centar. Jedan od katalizatora promena bila je kompanija Deka Inžinjering.

Nakon više od 6 godina kontinualne inovacije, investiranja i izgradnje, Deka danas razvija projekat Novi Dorćol – inicijalnu kapislu urbane regeneracije Donjeg Dorćola. Pored navedenog, kompanija Deka Inžinjering, kroz primenu savremenih Proptech alata, istupila je korak dalje u odnosu na druge investicione kuće, uvodeći 3D virtuelne ture kao novi standard u prodaji premium nekretnina. Drugim rečima, digitalizacija građevinske industrije u Srbiji konačno je započela.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *