Od toaleta, preko sportskih terena do biljaka – sve ima na Dimensions.Guide
Softver

AutoCAD blokovi koji pomažu da bolje sagledamo proporcije sveta oko nas

Za svakog projektanta je od velike važnosti da dobro i pravilno percepira prostor i proporcije, a kako bi im malo olakšali u poslu, društvo iz Dimensions.Guide napravilo je veliku količinu blokova spremnih za korišćenje u najpopularnijem CAD programu.

Veština pravilnog razumevanja razmere prostora i objekata koji ga čine svakako se tokom vremena može steći, ali je isto tako bez ove veštine praktično nemoguće projektovati mesta na kojima se odvija svakodnevni život. Na ovu temu postoji čitav niz publikacija, ali koje su pretežno usmerene na uobičajene arhitektonske objekte i enterijere.

Imajući ovo u vidu Dimensions.Guide su kreirali online bazu blokova, koju predstavljaju na svom sajtu i Instagram stranici, a među kojima se mogu videti biljke, životinje, raznovrsna oprema, kao i mnogi predmet i prostori koji se viđaju u svakodnevnom životu.

Cilj je bio da se profesionalcima i studentima ponude resursi s namerom da se poboljša globalna percepcija sveta koji nas okružuje.

Svaki blok je dimenzionisan u skladu sa standardima. Jeste li znali kolika je zapravo kugla koja se u Njujorku spušta tačno u ponoć za Novu godinu? E sad imate i taj blok!

Osnivači platforme Dimensions.Guide ističu da je njihov cilj bio da se ponude određeni resursi profesionalcima, studentima ali i široj javnosti sa namerom da se poboljša globalna percepcija sveta koji nas okružuje.

Kolika je ćurka zapravo?

Ne morate tražiti svaku pojedinačnu dimenziju elemenata sportskog terena. Ovde ih imate sve u jednom bloku.

Ovoliko je prostora potrebno prema standardima za organizovanje jednog radnog mesta. Može biti korisno ukoliko projektujete kancelarijski poslovni prostor otvorenog koncepta.

Visina biljaka je svakako promenljiva, ali korisno je znati koje su njihove prosečne i maksimalne visine rasta.

Svakako, korisno je znati i ovo.

Ukoliko ste nešto zaboravi evo i korisnog podsetnika za stepenice.

Foto: Dimensions.Guide, via ArchDaily

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *