Softver

Gde pronaći besplatne teksture za SketchUp

Sajt SketchUp Texture Club u svojoj bazi ima na hiljade kvalitetnih tekstura koje možete preuzeti potpuno besplatno.

Ukoliko se bavite arhitekturom, dizajnom enterijera ili izradom drugih grafičkih rešenja pomoću SketchUpa, sigurno ste nekad našli u situaciji da ne možete da pronađete pravu teksturu koja odgovara vašem 3D modelu. Google Images ne daje baš uvek sjajne rezultate pa zato ne bi bilo loše imati neki sajt u Favorites na kojem znate da uvek možete pronaći ono što tražite. A taj sajt je SketchUp Texture Club.

sketchup-teksture-1

Teksture su zbog lakšeg pronalaženja, podeljene u tri kategorije: arhitektura, materijali i priroda.

Ova onlajn baza ima nekoliko hiljada kvalitetnih tekstura koje su na rasploganju do rezolucija od 3.000×3.000 piksela. Da biste lakše pronašli onu koja vam odgovara, teksture su razvrstane u tri kategorije: arhitektura (teksture poput cigle, betona, pločica, krovnih pokrivača…), materijali (štofovi, koža, papir, metal…) i priroda (teksture zemljišta, kamena, vode, bambusa…).

sketchup-teksture-2

Pošto ste pronašli teksturu koja vam odgovara, videćete da je na raspolaganju u niskoj i visokoj rezoluciji. Teksturu u niskoj rezoluciji (obično 1.000×1.000 piksela) možete preuzeti potpuno besplatno (do 10 komada dnevno) ukoliko se prethodno registrujete (takođe besplatno, dovoljan je samo vaš e-mail). Što se tiče tekstura u viskoj rezoluciji, njih možete skinuti samo ako ste član klub čija se članarina naplaćuje i onda možete skinuti i do 50 tekstura dnevno.

sketchup-teksture-3

Realno, ukoliko radite ne preterano zahtevne projekte u SketchUpu, neće vam biti potrebne teksture veće od 1.000×1.000 piksela tako da sajt SketchUp Texture Club možete koristiti potpuno besplatno.

sketchup-teksture-4

Pogledajte i ovo napredno crtanje u SketchUpu:

Jednim klikom u SketchUpu iz osnove do treće dimenzije

Firme iz kategorije 3D modelovanje:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *