Opremanje

3D štampane slavine: Znate li kuda ovde teče voda?

Pogledajte kako izgledaju prve slavine koje su napravljene tehnologijom 3D štampe u metalu.

Kompanija DXV poznata je po poslovnoj politici koja uvek pomera granice u dizajnu i tehnologiji. Ovog puta prevazišli su sami sebe s najnovijom kolekcijom baterija koje karakteriše neverovatan dizajn i vrhunska tehnologija izrade. Dizajn je toliko neobičan da ćete se verovatno zapitati kuda ovde zapravo teče i izlazi voda.

3D-slavina-DVX-02

Slavine se prave od legure metala koja je toliko čvrsta i otporna da omogućava pravljenje veoma tankih cevi kroz koje teče voda. Cevi se susreću tek na vrhu slavine – pre aeratora – pa se stvara vizuelni trik da voda teče ni iz čega.

3D-slavina-DVX-08

Naravno, pravljenje ovakvih slavina je bilo moguće samo zahvaljujući 3D štampi ali i naprednom znanju mehanike fluida. Za rešetkastu slavinu je, na primer, korišćena tehnologija Computational Fluid Dynamic (CFD) kako bi se iz svih 19 cevi, od koliko je sastavljena, dobio dobar efekat izlaska vode.

3D-slavina-DVX-05

Za štampanje jedne slavine potrebno je 24 časa. Posle toga, svaka slavina ide na ručno poliranje.

3D-slavina-DVX-03

Zbog komplikovane tehnologije izade, cena ovih slavina nije nimalo mala. Ona se kreće od 12.000 do 20.000 dolara u zavisnosti od modela.

3D-slavina-DVX-04 3D-slavina-DVX-06 3D-slavina-DVX-07 3D-slavina-DVX-09 3D-slavina-DVX-10 3D-slavina-DVX-11 3D-slavina-DVX-12

Pogledajte i kako izgleda slavina koja može da pravi mineralnu vodu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. pex

    Teče od tamo od kuda testi mora.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *