Izgradnja u Partizanskih baza u Subotici
Građevinarstvo, Novi objekti

43 aktivna gradilišta u Subotici: Najskuplji kvadrat stana 1.500 evra

U Subotici je najviše stanogradnje, ali niču i poslovni, kulturni i trgovački centri dok se na Paliću uveliko proširuju turistički kapaciteti.

Velika građevinska aktivnost primećena je na severu zemlje – u Subotici. Na Mapi gradilišta Srbije detektovano je ukupno 43 aktivna gradilišta. To je daleko manje od Novog Sada, a pogotovo Beograda, ali trend rasta je primetan.

Najviše je naravno stanogradnje, čak 35 zgrada. Za početak tu je novogradnja u ulici Izvorska 6 koju zida Esapović gradnja po projektu JKS Projektovanje. Takođe, Vostok Investments zida stambeno-poslovnu zgradu Vostok Land od sedam spratova u ulici Blaška Rajića 20a.

Investitor Suprospect u Prvomajskoj ulici podiže stambeno-poslovni objekat dok investitor Sash u Šolahovoj broj 19 podiže zgradu Su+Vp+4+Ps. U istoj ulici DG company priprema radove za izgradnju stambene zgrade, a cena kvadrata je oko 1.100 evra. DG Company investira i gradi i u ulici Petra Lekovića 7 gde se trenutno izvode radovi na izgradnji stambenog objekta P+7.

Međutim, najveći stambeni objekat u izgradnji ove kompanije jeste na Prozivci. DG Construction Company projektuje, investira i gradi zgradu od 75 stanova u Braće Radić 89 sa podzemnih garažama. Cena stanova je 930 evra po m2, a završetak je planiran početkom 2022. godine.

Puno zgrada gradi se u ulici Matije Gupca

U ulici Matije Gupca u Subotici detektovano je čak četiri gradilišta stambenih zgrada.

U Matije Gupca je velika građevinska aktivnost. Za početak na broju 77 u planu je izgradnja stambeno poslovne zgrade P+6 sa 36 stanova a investitor je Tehno Konstrukt. U istoj ovoj ulici, samo na adresi 75 niče još jedna zgrada istog investitora sa 32 stana. Na broju 69 u Matije Gupca, niče višeporodični stambeno poslovni objekat Po+P+3+Ps čiju izgradnju finansira Imperium gradnja po projektu biroa Kubarch iz Subotice. I tu nije kraj. U Matije Gupca 38 investitor Bomax zida Po+P+4, a cena kvadrata je 980 evra.

Gradilište u Matije Gupca 38

Kvadrat u centru do 1.500 evra

Na Beogradskom putu 33 Inkomerc zida stambenu zgradu Su+Pr+6 a izvođač je Kvadrat iz Subotice. Hendor Real Estate u Dinka Zlatarića 16 gradi stambenjak Su+P+1+Pk a radove izvodi SZR Građevinar.

Jedna od zgrada sa najskupljim kvadratom u Subotici jeste Una Casa u samom centru grada. Za kvadrat stana u stambeno-poslovnom objektu P+5 u Vuka Karadžića 13 čiju izgradnju finansira i gradi Su-Prospect po projektu Arhitop iz Bačke Topole, platićete između 1.300 i 1.500 evra.

Una Casa u centru grada

Novogradnja u Subotici

U Kumanovskoj 13, Dinamik gradnja podiže stambeno-poslovni objekat Po+P+4+Ps, a radove izvodi Home and Art Investment CO. SMB Gradnja investira i gradi drugu fazu stambeno poslovnog objekta P+7 u Cara Lazara 28 po projektu GeoExpert doo iz Subotice.

U Arsenija Čarnojevića 36-50, City Invest gradnja investira u stambenu zgradu P+5, a radove izvodi ADANA and JORI. Po projektu Monolit gradnja u Ognjena Price 32 kompanije KRSMIL podiže zgradu Po+P+4 za investitora Izgradnja DAKRISO. Monolit Gradnja takođe je projektovala i zgradu koju sama izvodi i investira. Reč je stambenom objektu P+3 u ulici Aksentija Marušićka 38.

Na Somborskom putu 31 u izgradnji je stambeno-poslovni objekat Po+P+2+Ps investitora Dunav-coop koji i izvodi radove. Takođe, u Partizanskih baza City Invest gradnja podiže stambeni objekat P+3.

Zidaju se stambene zgrade i na Paliću. Investitor TNT Transport u Jezerskoj 15 podiže objekat P+3 po projektu North Engineering.

Gradilište u Kumanovskoj 13 u Subotici

Na Novosadskom putu na Paliću proširuje se vodeno zabavni sadržaj na prostoru muškog štranda.

Pored stambenih zgrada, na Mapi gradilišta portala Gradnja.rs detektovana je i druga vrsta objekata. Pre svega tu je zdravstvena stanica u Pazinskoj ulici čija je izgradnja počela ove godine po projektu Kooperativa studija iz Pančeva. U ulici Nade Dimić 123, gradi se a poslovno-komercijalni objekat P+1 čiji je investitor Dinamik gradnja.

U Preradovićevoj 11 gradi se kulturni centar po projektu kompanije North Engineering, a radove izvodi Express-Service. Maxi niče u Šantićevoj ulici, dok se Lidl planira na Beogradskom putu.

Na Novosadskom putu na Paliću proširuje se vodeno zabavni sadržaj na prostoru muškog štranda. Investitor je Park Palić, projekat je izradio Art projekt, a radove izvodi Alex engineering and construction. Takođe, kompanija Dunav Coop podiže poslovni objekat u ulici Magnetna polja.

U ulici Verušićka niče hotel čiju izgradnju finansira Todor Kilibarda. Ovaj ugostiteljski objekat P+3 potpisuje Studio Herc LP, a izvodi firma Moj Dom Enterijer.

Proširenje muškog štranda na Paliću

Dodatne informacije

Sva gradilišta možete pogledati na Mapi gradilišta Srbije, a podatke možete preuzeti i u tabelarnom formatu za dalju obradu informacija.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

10 komentara

 1. Dragan Marković

  Subotica cveta.

  Digital Hive je nesvakidašnji poslovni objekat koji je svoje mesto našao u središto ovog grada koji polako postaje centar IT industrije na severu.

  https://www.gradnja.rs/digital-hive-subotica-smart-pierre-pametna-kuca/

 2. miki

  43 gradilišta pfusch gradnje na 100 000 ljudi sa okolinom i jednim kafićem u centru subotice!? prosto čovek bez teksta ostane koja propast sledi u najavi ?!

  1. theresiopol

   A sta Miki predlazes???
   Vise kafica u gradu ili…..

 3. Zgembo Adislic

  Samo nek se gradi !!!!!!

 4. Nina miki

  Gradi se, ruse zelenila, a ambrozija i korova svuda, ne ozes proci uličicama od trave, korica, decija igrališta uzas, na putu rupa do rupe odmah da ispadne točak od kola. Bravo sav grad ne daj ti bože. Nije bila takva Subotica

  1. 1312

   ni Srbija nije bila ovakva kakvu je danas imamo, sve je neplanski.. ne misli se na sutra a da ne govorimo o bliskoj nam buducnosti.. i sta je tu je. ko je kriv a ko nije kriv, to ostavimo po strani ili za neki drugi tip sajta.. gradi se pa kako god a „ljudi“ kupuju..

   pozdrav

 5. Tramp

  Odakle se snabdevaju gradjevinskim materijalom ,konkretno, peskom ovi investitori i izvodjaci?

 6. Zoran

  eeee pa, i na severu drzave se ukljucuje ves masina po jeftinoj, sta se mislili, da nece?
  Kada bi se bar radila dobra arhitektura pritom, pa da bude i neceg dobrog u zlom.
  Uglavnom je sve ovo bagaž iz prethodnih vremena, dopunjen i nafilovan milenijumskim suvenirima.
  Teske boje…

 7. Amelia

  Trpaju zgrade izmedju kuca, parkinga nigde, ulice preuske a ne uvlace na primer zgradu od puta nego se parkiraju na trotoar. NIkne zgrada i onda ti bulji 10 stanova u dvoriste, plus ti se parkiraju nonstop pred ulaz, a da prodjes peske mozes da sanjas, a nedajboze da guras kolica….. uzas svugde po gradu gde nicu zgrade….

 8. Marinko

  Pod lupu prvo da vidimo ko to placa 1500 kvadrat u subotici a zatim prpvera poslovanja investitora.
  Ako ne ta par godina sve ce biti jasno ali nadam se ne kao obicno da bude kasno.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *