Ovaj maleni dom, u potpunosti izgrađen od održivih materijala.
Zelena gradnja

Mini ekološka kuća Metju Mekonahija koja pomaže u borbi protiv požara u Australiji

Oskarovac je svoj talenat za dizajn usmerio na izgradnju energetski nezavisnih kuća u kojem nema televizora niti interneta.

Poznati holivudski glumac Metju Mekonahi je zajedno sa australijskom kompanijom Unyoked i proizvođačem burbona Wild Turkey osmislio objekat The Reserve koji predstavlja malu i nezavisnu smeštajnu jedinicu koja funkcioniše na solarnu energiju. Ovaj projekat je u potpunom skladu sa glumčevom strašću ka jednostavnom i ekološkom dizajnu.

Ovaj maleni dom, u potpunosti izgrađen od održivih materijala, smešten je na obali Novog Južnog Velsa u Australiji. The Reserve je objekat koji se može iznajmiti, a svojim gostima će omogućiti prijatan i ušuškan boravak sa prelepim pogledom na zanimljive australijske predele.

Tipične pogodnosti modernog života poput televizora i interneta zamenjene su sadržajima kao što su kamin i veliki prozori.

Objekat je izveden od tamnog drveta u rustičnom stilu, što stvara topao i prijatan ambijent. Nezavisno funkcionisanje objekta nije uticalo na udobnost boravka i ovaj mali objekat odiše sofisticiranošću.

Tipične pogodnosti modernog života poput televizora i interneta zamenjene su sadržajima kao što su kamin i veliki prozori koji, umesto na ekran, pružaju pogled na okruženje. Ipak, objekat sadrži svu ostalu neophodnu opremu poput šporeta na plin, posuđa ali i sakrivenog mini-bara iz kog se možete poslužiti burbonom.

Lični pečat

U enterijer objekta The Reserve glumac je dodao i lični pečat, pa tako svi oni koji žele da zaborave na svoje pametne uređaje, mogu se poslužiti nekom od njegovih omiljenih knjiga poput zbirke eseja Ralph Waldo Emerson ili uživati u muzici puštajući kasete Bob Dilana sa retro stereo uređaja.

Donacije za borbu protiv požara

Prihodi stečeni od rezervacija smeštaja kao i 1 dolar od svake prodate boce pića donirani su partneru projekta, odnosno dobrotvornoj organizaciji Foundation for National Parks & Wildlife koja se poslednjih dana i meseci bori protiv katastrofalnih požara koji su zahvatili Australiju.

„Uvek sam bio oduševljen prirodnim lepotama Australije. Nadam se da će The Reserve inspirisati Australijance da se ponovo povežu sa prirodom kao protivotrovom ovog pomamnog načina života.“, istakao je Metju Mekonahi kojem je veoma teško pao požar u Australiji.

Zato je ovaj američki glumac članovima organizacije za pomoć u katastrofama i grupi volontera pomagao u pripremi 800 obroka s roštilja za kalifornijske vatrogasce koji su se danima borili s vatrenom stihijom.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *