Rasveta

Abažur od svetla: Luster s rotirajućim LED trakama

POVLAMP je inovativno svetlosno telo sa ugrađenim motorom.

Dizajner Leonardo Novella je koristeći se savremenim digitalnim tehnologijama, uspostavio pravu malu revoluciju u industriji rasvete. Njegov luster se POVLAMP koji se kontroliše pametnim telefonom i ima tri moda osvetljenja sa bezbroj boja sastoji se od četiri svetlosne trake koje se rotiraju i tako prave abažur napravljen od svetlosti.

Četiri LED trake se rotiraju velikom brzinom i tako stavaraju iluziju abažura. Zahvaljujući veoma tihom motoru, kretanje je nečujno.

 

Osnovu POVLAMP lustera čine četri LED trake koje se digitalno kontrolišu, i rotaciono pokreću pomoću veoma tihog motora sa niskom potrošnjom energije, piše Designboom.

Korišćenjem pametnog telefona može se odabrati različiti režim rasvete i kolorita i na taj način svaki prostor može dobiti svoj jedinstveni ambijent.

POVLAMP pruža fleksibilnost izbora između funkcionalnog ili ambijentalnog osvetljenja ali i kombinaciju oba istovremeno. Baš zbog toga ona je pogodna i za radni i životni prostor ali i za barove, diskoteke, prodavnice i restorane.

LED lampe imaju dug vek trajanja od 50.000 sati. Luster je dizajniran tako da se sam hladi a to je postignuto rotacionom cirkulacijom vazduha čime je životni vek izvora svetlosti značajno povećan.

Povezano: Kolika je ušteda prelasaka s halogene na LED rasvetu

Korisni linkovi na Gradnja.rs:

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *