Enterijeri, Izvođenje, Projekti Gradnja.rs

Adaptacija i novi izgled devojačke sobe

Pre i posle: pogledajte transformaciju sobe koja služi i za spavanje ali i za dnevne aktivnosti.

Jarke boje, sjajne površine, moderan i funkcionalan nameštaj nezaobalizni  su elementi koje je projektovala arhitekta enterijera Sonja Brstina za devojku. U sobu površine samo 13 kvadratnih metara su, pored velikog kreveta i  američkog plakara, stale i dve fotelje.

Najupečatljiviji element uređenja ove sobe jeste tapeta upečatljive ljubičaste boje sa klasicističkom teksturom. Njen odabir uveliko je odredio ostale boje u sobi. Tapeta je postavljena na jednom zidu  ka kojem je orijentisan krevet i  fotelje. Ova boja se ponavlja na zavesi, jastucima i tepihu.

Novo enterijersko rešenje zahtevalo je doradu postojećih elektroinstalacija. Na plafon, umesto jednog centralnog svetla postavljene su četiri spot svetiljke.

Postojeći drveni prozor zamenjen je aluminijumskim, sa mnogo boljom termoizolacijom, nakon čega je usledila obrada ivica oko novopostavljenog prozora kao i skidanje postojećih ugaonih lajsni sa plafona. Sva oštećenja i neravnine na zidovima zidova su ispravljeni gletovanjem i krečenjem u odgovarajuću krem nijansu nakon kojeg je postavljena tapeta.

Dupli krevet širine 160 centimentara izveden je u bojenom MDF sa upečatljivim tapaciranim uzglavljem od veštačke kože. Ispod kreveta su ugrađene dve praktične ladice sa klizačima za izvlačenje. Ispod prozora, na postojeći radijator, postavljena je maska koja se nastavlja u policu sa fiokama. Ovaj komad nameštaja izveden je u istom materijalu i boji kreveta sa kojim čini celinu.

Da bi se vizuelno proširio prostor, na klizna vrata američkog plakara postavljena su ogledala. Plakar dužine 2,3 metra i dubine 65 cm u potpunosti zadovoljava potrebe za skladištenim prostorom.

Pored krem obojenog MDF, za izradu nameštaja iskorišćen je furnir beljenog hrasta. Od ovog furnira izvedene su konzolne police, komodica na zidu s tapetom kao i ramovi za slike u koje su postavljene porodične  fotografije u crno-beloj tehnici.

Srebreno-krem mebl štof fotelje, svetlucavi prekrivač  i vrlo zanimljiva zavesa su detalji koji su upotpunili konačan izgled ove devojačke sobe .

  

 

Adaptaciju arhitekte Sonje Brstina objavio je časopis Brava Casa broj 65, januar 2012.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Pre i posle: Transformacija spavaće sobe | Gradnja

    […] Pogledajte i kako je adaptirana devojačka soba u Novom Sadu. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *