Domaći i regionalni projekti, Izdvojeno

Adaptacija Zadružne palate u prostor za zajednički rad kreativnih ljudi

Impact Hub je kancelarijski prostor nastao adaptacijom velike sale Zadružne Palate u Makedonskoj 21 u Beogradu.

Arhitekta Dimitrije Leko potpisuje projekat originalne zgrade podignute 1929. godine. Zgrada se smatra za delo od velikog kulturnog, umetničkog i društvenog značaja pa je zato projekat adaptacije velike sale Zadružne palate morao biti urađen poštujući sve ove elemente, piše ArchDaily.

impact-hub-belgrade-ured-01

Projekat adaptacije velike sale Zadružne palate od oko 500 kvadratnih metara poveren je arhitektonskom birou URED, koji je zasvođen prostor s duplom visinom reogranizovao tako da se na donjem nivou nalaze četiri kancelarije, dve sobe za sastanke, dva izdvojena prostora za Skype pozive, kuhinja i toalet. Svi ove fukncije organizovane su oko centralnog dela koji služi za zajednički, kreativni rad.

impact-hub-izometrija

Gornji nivo omogućava izlaz na terase koje služe kao mesto za rad ali za druženje tokom letnjih meseci.

impact-hub-belgrade-ured-03

Ideja za adaptaciju prostora bila je da se napravi kontrast između starog i novog. Neki elementi poput vrata, prozora, ograda, dekoratnivnih elemenata su zadržani i oni potiču iz 1929. godine.

impact-hub-belgrade-ured-04

Impact Hub namenjen je kreativnim osobama koji žele da rade u prijatnom okruženju gde će kroz razmenu iskustva doći do novih ideja. Podsticaj za ovakvu vrstu razmišljanja i rada jeste i radni sto koji je dizajnirao studio URED. Trapezasta forma osnovnog modula dozvoljava različite oblike stola koji će se prilagoditi potrebnoj funkciji.

impact-hub-belgrade-ured-02

impact-hub-presek impact-hub-belgrade-ured-05 impact-hub-belgrade-ured-06

Fotografije: Relja Ivanić

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *