Foto: Tehnomarket
Promo

Još jedan luksuzan kondominijum u Njujorku nosi Tehnomarket Lineal prozore

Uz odličnu toplotnu izolaciju i koeficijent termoprovodljivosti, gotovi elementi u Tehnomarket Lineal Therm 77 sistemu nude i izuzetnu zaštitu od buke.

Post House je ljubavno pismo Bruklinu — savršen spoj prošlosti i sadašnjosti sa neospornom elegancijom koja prožima sve aspekte njegovog dizajna.

Graciozna forma zgrade je kontekstualno relevantna za okolne zajednice, istovremeno pružajući potencijalnim stanovnicima potpuno novo iskustvo koje poboljšava i dopunjuje njihov moderan način života.

Ovako je Brook Quach, direktor dizajna poznatog studija WORKSHOP/APD, zaduženog za dizajn ovog fantastičnog objekta, opisao Post House.

Foto: Tehnomarket

Diskretan dizajn aluminijumskih prozora

Boerum Hill, kao šarmantni deo Bruklina u Njujorku se može pohvaliti bogatom istorijom i duhom naprednog razmišljanja, sa zadivljujućim stambenim blokovima okruženih drvećem, restoranima, kafićima i galerijama.

Ovaj objekat čini 41 rezidencijalnih jedinica za stanovanje, dizajniranih u duhu nekadašnjeg objekta sa lučnim detaljima fasade i aluminijumskih prozora iz serije Tehnomarket Lineal Therm 77 koji svojim diskretnim dizajnom upotpunjuju vizuelni identitet ovog projekta.

Foto: Tehnomarket

„Metalna kruna“ zgrade odražava originalni obrazac krova pošte – inspirisan oblikom koverata koji se preklapaju.

Pored zasvođenih prozora, detalj luka se provlači kroz Post House na njenom velikom arkadnom ulazu, šalterskim lukovima u predvorju i hodnicima.

„Metalna kruna“ zgrade odražava originalni obrazac krova pošte – inspirisan oblikom koverata koji se preklapaju.

Foto: Tehnomarket

LINEAL sistemi za izradu energetski efikasnih prozora i vrata

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahteve savremene arhitekture – od čisto aluminijumskih sistema, preko Block sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminijum-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude.

Kao i svi Tehnomarket proizvodi, LINEAL sistem profila za proizvodnju prozora i vrata je u potpunosti dizajniran i proizveden u Tehnomarketu.

Foto: Tehnomarket

Pored početnih 6 sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom.

Gotovi elementi u Lineal Therm 77 sistemu, uz odličnu toplotnu izolaciju i koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput Njujorka.

Pored početnih šest sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gde ne postoji vizuelna razlika između fiksnih i otvorivih polja u elementu.

Foto: Tehnomarket

Mogućnost ugradnje troslojnih paketa stakla

Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijumska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnih paketa stakla.

Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Pojedinačnim i prilagođenim rešenjima na polju stolarije, fasada ili solarnih panela Tehnomarket se trudi da očvrsti svoju poziciju na svakom od 27 izvedenih projekata samo u Njujorku.

Tehnomarket u Srbiji

Više informacija o Tehnomarket proizvodima u Srbiji pronađite ovde.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *