Beogradska arhitektura iz ugla fotografa Branislava Obradovića
Aktuelno

Anketa za arhitekte i biroe u cilju izrade Nacionalne arhitektonske strategije

Cilj je da se podstakne unapređenje arhitektonske profesije i delatnosti, doprinese održivom razvoju i podigne svest o značaju arhitekture za život pojedinca i zajednice.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je započelo aktivnosti na izradi Nacionalne arhitektonske strategije u Republici Srbiji do 2035. godine na osnovu Zaključka Vlade od 25. februara 2021. godine kojim su utvrđene Osnove za izradu ovog strateškog dokumenta.

Nacionalna arhitektonska strategija, kao dokument javnih politika, ima za cilj da podstakne unapređenje arhitektonske profesije i delatnosti, doprinese održivom razvoju arhitekture i unapređenju građene sredine, te podizanju svesti o značaju arhitekture za život pojedinca i zajednice.

Potrebno je 5 minuta za popunjavanje

Stoga je Ministarstvo, radi prikupljanja relevantnih podataka kako bi se što objektivnije sagledalo stanje u arhitektonskoj profesiji i delatnosti, pripremilo dve ankete:

  • Anketa 1 za arhitekte koji obavljaju poslove iz delokruga arhitekture, bez obzira da li poseduju licencu/-e ili ne,
  • Anketa 2 za arhitektonske biroe, registrovani u formi preduzetničke radnje, privrednog društva, javnog preduzeća, direkcije, zavoda ili naučne ustanove.
Beogradska arhitektura iz ugla fotografa Branislava Obradovića

Odgovori će doprineti sveobuhvatnijoj analizi stanja arhitektonske profesije u Srbiji.

Mole se vlasnici/zastupnici biroa da anketu Anketu 1 (za arhitekte) proslede i svojim zaposlenim arhitektima koji još uvek nemaju licencu a rade na poslovima iz delokruga arhitektonske delatnosti.

Vaši odgovori će doprineti sveobuhvatnijoj analizi stanja arhitektonske profesije i delatnosti i dokumentacionoj osnovi buduće Nacionalne arhitektonske strategije.

Kada ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Deki

    A anketa sročena tako da ne možemo da pomenemo stotine problema. Zna li iko o čemu u toj strategiji treba da se radi?

    1. Dragan Markovich

      Dosta je problema. Cilj ankete je da se prikupe podaci za pojedine aspekte kako bi se imao uvid u postojeće stanje. Anketa je samo jedan od koraka u celom procesu i to prvi. Neće se svi problemi obrađivati na isti način i u isto vreme. Upravo se i polazi od problema prakse po raznim pitanjima kako bi se utvrdili ciljevi da se nešto promeni i unapredi na bolje.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *