Pravougaoni i kvadratni bazeni su očigledno postali passé… 

Nepoznati klijent zatražio je da bazen u dvorištu njegove vile bude u obliku Stradivarijusove violine iz 18. veka. Kompanije Cipriano Landscape i Custom Swimming Pools ne samo da su ispunili te zahteve već su i prevazišli sami sebe! Ovaj bazen izgleda zapravo kao prava replika samo dosta uvećana… i potopljena vodom. On ima i strune, štap, f-otvore, abonos, kobilicu, kordar, odmorište za bradu kao i sve ostale elemente koji čine jednu violinu, piše Freshome.

design-stradivarius-violin-pool stradivarius-violin-pool-1

Bazen je impresivan i što se tiče ugrađene opreme. Naime, u njega je smešten spa za 12 osoba, nezavisno LED osvetljenje, pola miliona svetlucavih mozaik pločica sa originalnom mustrom ali i 5.670 svetlećih optičkih kablova koji predstavljaju strune i koje svetle noću u ritmu muzike koja se pušta na razglasu.

stradivarius-violin-pool-2 stradivarius-violin-pool-28 stradivarius-violin-pool-4 stradivarius-violin-pool-11 stradivarius-violin-pool-17 stradivarius-violin-pool-18 stradivarius-violin-pool-19 stradivarius-violin-pool-20 stradivarius-violin-pool-21 stradivarius-violin-pool-22 stradivarius-violin-pool-25 stradivarius-violin-pool-27

Pogledajte i bazen u obliku gitare.