Palata Beograda dobija kancelarijski prostor vrhunskog kvaliteta; Foto: Remorker
Domaći projekti

Kako će izgledati rekonstruisana Beograđanka

Palata Beograd dobiće do kraja 2021. godine potpuno nov enterijer, savremenog i funkcionalnog dizajna sa zelenim oazama.

Kompanija Marera Properties je po projektu Remorker Architects započela rekonstrukciju Palate Beograd, čuvene Beograđanke, u čiju će adaptaciju biti investirano preko 8 miliona evra. Planirani radovi odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade koju je kompanija nedavno kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja.

Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će Beograđanka domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora najvišeg kvaliteta, u skladu sa svetskim standardima i aktuelnim trendovima. Ceo proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja.

Recepcija – Palata Beograd

Izdato već 60 posto prostora

„Ceo projekat rekonstrukcije zgrade Beograđanke vodimo imajući na umu interese naših sugrađana. Ponosni smo na arhitektonski dizajn koji će istaći univerzalnost i svevremenost starog rešenja arhitekte Branka Pešića, i to kroz modernu obradu, najkvalitetnije materijale i novu energiju prostornog koncepta. U okviru projekta biće postavljene tzv. zelene oaze na terasama u okviru petog i šestog sprata, što predstavlja inovaciju na domaćem tržištu komercijalnih nekretnina. Istakla bih da na tržištu uveliko vlada interesovanje za kancelarijski prostor u okviru ovog projekta, kako među postojećim tako i kod novih, potencijalnih zakupaca. U ovoj fazi radova, već je izdato preko 60 odsto prostora“ – izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

Terase na 5. i 6. spratu – Palata Beograd

Zelene oaze na terasama praviće se u okviru petog i šestog sprata.

Zelene oaze u Palati Beograd

Od fasade, preko ventilacije do pametne zgrade

Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat. Pored uobičajenih radova u planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije kako bi prostor imao adekvatna „pluća“ za odvijanje poslovanja, čak i u vanrednim epidemiološkim situacijama poput trenutne. Planirano je uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade.

Novi ulaz u Beograđanku

Unutar Beograđanke, Marera Properties će kreirati potpuno nov prostor, savremenog i funkcionalnog dizajna. Ono po čemu se portfolio kancelarijskog prostora ove kompanije izdvaja na tržištu jeste maksimalna fleksibilnost prema potrebama zakupaca, kaže se u saopštenju kompanije.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Dragan Markovich

    Zelenilo na krovnim terasama je boli glava. Jako dobar koncept.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *