Biosporin ne puca prilikom lom, a pritom je i negoriv; Foto: SOMA
Materijali

Ekološki stiropor iz domaće radinosti pretvara „otpad u blago“

Domaći start-up na čelu s Nikolom Stanojevićem bavi se uzgojem ekološkog materijala Biosporin – koji je potpuno nezapaljiv (A0).

Polistiren, poznatiji kao stiropor, predstavlja materijal sa kojim se susrećemo gotovo svakodnevno – od termo pakovanja za hranu, pristupačna opcija termoizolacije kuća i kompaktna zaštita pri transportu. Od igle do lokomotive, nema za šta se ovaj materijal ne koristi. Međutim, uticaj koji ima na životnu sredinu je daleko od pozitivnog.

Mnogi materijali koji su oblikovali savremeni život, sa druge strane, doprineli su značajnom zagađenju životne sredine. Otkrivanje veštačko sintetisanih materijala i industrijalizacija proizvodnih procesa omogućili su široku rasprostranjenost pojedinih materijala koja za sobom kao nus pojavu ostavlja ogromne posledice, kako na životnu sredinu, tako i na zdravlje čoveka. Postojanje mikro-plastike u živom svetu, emisija ugljen-dioksida i stvaranje efekta staklene bašte koji rapidno doprinosi globalnom zagrevanju, jesu scenariji koji se već uveliko dešavaju. Nažalost, polistiren, poznatiji kao stiropor, jedan je od tih koji za svaku pozitivnu karakteristiku ima bar dve negativne.

Motivisani principima održivosti i željom za ekološkom inovacijom, tim kompanije White Lemur započeo je projekat Soma Bioworks koji se bavi uzgojem i proizvodnjom Biosporina, ekološkog konkurenta tradicionalnom stiroporu. U razgovoru sa Nikolom Stanojevićem, jednim od osnivača kompanije, saznali smo da se polistirenski materijal može uzgajati i da umesto štetnog emitovanja ugljen dioksida, takav materijal može pozitivno da utiče na atmosferu.

Nikola Stanojević, White Lemur: Prvi cilj nam je da pružimo efikasnu, jeftinu i zelenu zamenu za stiropor za jednokratno pakovanje

Naš prvi cilj je da pružimo efikasnu, jeftinu i zelenu zamenu za stiropor za jednokratno pakovanje.

Tim okupljen oko ovog projekta broji profesionalce iz različitih sfera privrede, uključujući molekularnu biologiju, poljoprivredu, menadžment proizvodnje ali i neizostavan deo – vođenje finansija.

Ideja za nastanak prirodnog stiropora predstavlja integraciju dva projekta koja su bila u fazi istraživanja. Potreba za razvojem dizajna pakovanja u smeru zelenih materijala koji bi zamenili razne vrste plastike i stiropora, kao i proizvodnja pečuraka u farmaceutske svrhe i razvoja dijtetskih suplemenata IMUMIN spajaju se u zajedinički ekološki proizvod – Biosporin.

Počeci ekološkog projekta

Na pitanje – odakle potiče ideja i koji je primarni cilj razvitka ovog materijala, Nikola otkriva da je najveća motivacija pružanje verodostojne, ekološke zamene za nerazgradivi stiropor.

“U toku proizvodnje gljiva od kojih se proizvodi preparat IMUMIN shvatili smo da jedan od otpada iz proizvodnje, kada se tretira pod određenim uslovima i na određen način, može postići identične karakteristike kao ekspandovani polistiren. Shvativši to, započeli smo projekat SOMA u okviru kompanije White Lemur, čiji je zadatak bio da razvije tehnologiju proizvodnje tog materijala, ispita od čega sve može da se proizvodi, kao i da nađe i testira sve potencijalne upotrebe i formira proizvode od ovog novog otkrića. Za ovaj projekat ranog razvoja dobili smo finansije u vidu granta Fonda za Inovacionu Delatnost.” – kaže Stanojević za naš portal.

Kako dalje kaže, upotreba stiropora kao materijala za jednokratna pakovanja je jedan od glavnih izvora mikroplastike, jer se stiropor ne razgrađuje i ne reciklira. On se ili pali i generiše gasove staklene bašte, ili se baca na deponije, odakle se raspada u mikroplastiku. Poljoprivredni otpad se takođe spaljuje svake godine i izaziva strahovito zagađenje u jesen, od kojeg se svi gušimo.

“Tako smo odlučili šta će biti naš prvi cilj, a to je da pružimo efikasnu, jeftinu i zelenu zamenu za stiropor za jednokratno pakovanje. Ukratko, koristimo poljoprivredni otpad i biološki organizam da proizvedemo novi biotički materijal i uzgojimo proizvode od njega. Sve to, potpuno zeleno i prirodno, bez otpada i zagađenja” upućuje Nikola.

Proces pravljenja Biosporina, Foto: SOMA

Proces proizvodnje

Proizveden u biološkom procesu, prirodnog porekla, Biosporin se klasifikuje uz materijale poput drveta, kože ili gume. Takođe, ima podjednako veliki raspon potencijalnih upotreba. Nastaje mehaničkom obradom, usitanjavanjem i inokulacijom posebne vrste gljive sa prostora Srbije. Gljiva se, potom, kalupi u željeni oblik i tako pripremljena raste, pretvarajući lignin i celulozu iz drveta u polimer. Nakon toga, materijal se suši i dorađuje, zavisno od potreba finalnog proizvoda.

U zavisnosti od vrste otpada korišćenim za uzgoj, uslova tokom procesa gajenja i finalne obrade, postoji čitav spektar osobina kao što su mekoća i tvrdoća, hrapavost i glatkost, apsorbcija šoka, vizuelni kvalitet i druge. Manipulacijom gustine vlakana gljive može se postići raspon ekvivalentan rasponu plastičnih materijala. Biosporin je, takođe, potpuno nezapaljiv. Spada u klasu materijala – A0 što mu daje dodatne prednosti u odnosu na stiropor. On je biorazgradiv u prirodnim uslovima – u kontaktu sa zemljom i vlagom duže od 4-6 meseci, posredstvom bakterija, materijal se potpuno razgrađuje.

U kontaktu sa zemljom i vlagom, Biosporin je potpuno razgradiv materijal; Foto: SOMA

Biosporin u građevinskoj industriji

S obzirom na činjenicu široke upotrebe Polistirena kao termoizolacionog materijala u građevinskoj industriji i prednosti Biosporina u ekološkom kontekstu, na pitanje da li je jedan od ciljeva kompanije da proširi uticaj na tržištu građevinskih materijala, Nikola kaže da, u budućnosti, Biosporin može da bude efikasna zamena za stiropor.

Biosporin je otporan na paljenje, ne puca prilikom loma a radi se na poboljšanju njegove hidrofobnosti.

“Tržište termičke izolacije za građevinsku industriju nam je takođe interesantno, pogotovu zbog dodatnih osobina fleksibilnosti i činjenice da Biosporin ne puca prilikom loma. Komadi ostaju delimično povezani, zbog vlaknaste strukture hitinskog biopolimera. Pored toga, Biosporin je otporan na paljenje. Ove karakteristike, zajedno sa njegovim održivim načinom proizvodnje ga čine jako efikasnom potencijalnom zamenom za stiropor u građevinskoj industriji.” potvrđuje Nikola.

Trenutno sprovode eksperimente sa Tehnološko-Metalurškim Fakultetom u Beogradu, gde ispituju razne impregnacije i premaze, na ekološkoj bazi, koji bi se znatno poboljšala hidrofobnost materijala i time povećao njegov vek trajanja. “Očekujemo da će ovi eksperimenti rezultovati potencijalno superiornim materijalom za izolaciju.” kaže Nikola.

Radi se na poboljšanju hidrofobnosti materijala čime bi se povećao njegov vek trajanja; Foto: SOMA

Komercijalizacija projekta u budućnosti

Nakon više od dve godine intenzivnog istraživanja i razvijanja, u planu je razvitak komercijalne proizvodnje i puštanje materijala na tržište.

“Trenutno imamo skoro deset aktivnih komercijalnih pilota sa raznim kompanijama i institutima gde testiramo ponašanje Biosporina u različite svrhe. Sledeći koraci su ispunjenje proizvodnog kapaciteta do kraja godine, kao i skaliranje proizvodnje na veći nivo povećanjem prostora i parcijalnom automatizacijom procesa u toku 2021.” zaključuje Nikola Stanojević.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. plavi

    može li se koristiti za zidanje bar pregradnih zidova

Ostavite odgovor

Obavezna polja *