Dešavanja

Bez dve trake na Somborskom bulevaru zbog Manuala

Grad nije uspeo da se dogovori sa vlasnikom neotkupljene kuće na budućoj trasi Somborskog bulevara u Novom Sadu, tako da će nova saobraćajnica biti uža za dve trake.

Parcela pripada novosadskoj firmi „Manual“, koja se bavi proizvodnjom kožne galanterije, a gazda Siniša Žarin želeo je da je zameni za prostor u Kineskoj četvrti.

„Manual“ već tri godine zakupljuje hangar na Keju u kome je Žarin želeo da napravi Muzej zaboravljenih umetnosti, ali, kako do rešavanja imovinsko-pravnih odnosa nije došlo, odlučio je da odustane od pregovora.

Sa novim razvojem okolnosti, u Zavodu za izgradnju grada su bili primorani da prave nove planove za ovaj deo Somborskog bulevara koji će na pomenutoj deonici biti sužen.

Kako piše Blic, to znači da će u najvećem delu ova saobraćajnica imati po dve trake u oba smera, dok će ispred Žarinove kuće biti suženje sa po jednom trakom sa obe strane ulice. Prilikom otkupa parcela neophodnih za probijanje Somborskog bulevara, grad je platio u proseku oko 1.000 evra po kvadratu vlasnicima 200 parcela, koji se uglavnom nisu bunili zbog iseljenja.

(021)

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *