Aktuelno, Nameštaj i oprema

Biblioteka u dnevnoj sobi

Svetski renomirani proizvođači nameštaja ove godine na tržište su lansirali trend biblioteka kvadratnih oblika za dnevnu sobu.

Prostor za knjige je idelne geometrijske kvadratne podele sa sastavnim delom: policom za televizor. Za materijal se koristi sjajni bojeni medijapan (MDF) jedne boje ili češće u kombinaciji dva tona.

Aktuelne boje tj. ovogodišnji trend su bela i siva ali i jarko zelena nijansa.

Pored otvorenih polica za knjige, deo prostora je skriven sjajnim frontovima bez ručica sa „push“ mehanizmom. Uglavnom je rač o nepravilnom rasporedu otvorenih-zatvorenih prostora.

Primeri koji vam prikazujemo je Enviro nameštaj iz serije „Logico“ i komadi sa ovogodišnjeg sajma nameštaja u Kelnu održanog u januaru ove godine.   

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

4 komentara

 1. Miljana

  Sjajna resenja zaista!

 2. kica

  Ja ne volim knjige u dnevnoj sobi. 

 3. Elena

  Idealna kombinacija biblioteke, zatvorenih prostora kao i odabranih detalja, koji daju lični pečat svakom dnevnom boravku.

 4. milica milinković

  Lepo osmišljeno, lepo iskorišten prostor za knjige. Daje dnevnoj sobi toplinu, kutak za smirivanje od dnevnih urbanih obaveza. Akcenat je stavljen na neutralnim bojama ormarića biblioteke, koja u nama budi onaj detinji osećaj dok smo u školi tra…žili knjigu iz školske biblioteke. Nekad dok sedimo opšteno u našoj biblioteci, komotno možemo da vratimo vreme, na naše detinjstvo, na lepe dečije šale, na sve to prekrasno. S druge strane, možemo da sedimo i planiramo budućnost, tu uz naše drage knjige, naše nekad jedine drugare, kad nas svi na tren zaborave od silnih obaveza. Ne kažu stari ljudi džabe, knjiga je čoveku, najbolji prijatelj. Dodaću još i ovo, nikad nas neće izdati. Naptavite biblioteku u vašoj kući – stanu, i uživajte u toj energiji koju vam knjige prenose.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *