Na čak 4.645 kvadratnih metara organizovan je novi radni prostor kompanije BIG koji odiše jednostavnošću i maksimalnom komforu za zaposlene.

Arhitektonska kompanija Bjarke Ingels Group (BIG) nedavno je za javnost otvorila vrata svog novog poslovnog prostora u njujorškoj četvrti Dumbo. Objekat u kom je smešten novi studio zauzima čitav gradski blok, a pošto se radi o obnovljenoj industrijskoj zgradi iskorišćena je mogućnost da se velika površina fasade izvede u staklu kako bi 250 zaposlenih imali panoramski pogled na susedni Menhetn ali i kako bi u unutrašnjosti dobili veliku količinu prirodnog svetla. Ako se zna da oni koji rade za računarima ne vole puno svetla, postavlja se pitanje čemu toliko svetla. Zbog toga što nove BIG-ove kancelarije imaju i specijalnu radionicu!

BIG je otvorio kancelarije u Dumbou, najprestižnijem delu Bruklina.

Novi prostor, dizajniran od strane BIG-ovog tima specijalizovanog za enterijere, osmislio je studio kao koherentan otvoreni prostor u kom se određeni elementi enterijera kontinuirano ponavljaju, piše Designboom. Kancelarije su osmišljene tako da pospešuju uspešan i prijatan zajednički rad zaposlenih što se može videti na osnovu prilično izdašnih zajedničkih prostora i dodeljene površine za svakog zaposlenog.

Maketarnica usred kancelarija

Međutim, osim kancelarijskog prostora u okviru objekta oformljena je i specijalna radionica za izradu maketa koja uključuje dva velika proizvodna i montažna prostora za obradu drveta kao i digitalnu proizvodnju. Visoki plafoni i otvoreni koncept prostora nude mogućnost rada na velikim maketama kao i protipovima nameštaja.

Galerija duž južne strane, koja povezuje istok i zapad unutrašnjosti objekta, sa jedne strane sadrži izložbene police, dok je sa druge strane biblioteka.

Kafeterija potpuno otvorenog koncepta koristi se pak za neformalne sastanke i organizovanje raznovrsnih dešavanja tokom čitave godine.

Dugačke LED trake duž koridora i LED obruči oko kružnih stubova čine rasvetu poslovnog prostora.

Zanimljiv elemet prostora jeste i rasveta koja je dizajnirana u skladu sa namenom i formom prostora koji osvetljava, pa se tako mogu videti dugačke LED trake duž koridora ili LED obruči oko kružnih stubova.

Sale za sastanke odvojene su od ostatka prostora pomoću transparentnih pregrada, a boje stolica u salama idu od toplih do hladnih nijansi.

Na izuzetno prostranoj krovnoj terasi mogu se organizovati raznovrsna okupljanja zaposlenih, kao i konferencije.

Kad ste već ovde…