Render: Boundary
Svetski projekti

Novi startap Bjarkea Ingelsa predstavio svoj prvi projekat

Dugoročna vizija kompanije Nabr je da projekte razvija brže i po cenama koje su pristupačne za domaćinstva sa srednjim primanjima.

Kako je portal Gradnja preneo u avgustu, danski arhitekta Bjarke Ingels udružio je snage sa profesionalcima za tehnologiju i nekretnine Nikom Čimom i Ronijem Baharom, kako bi zajedno kreirali Nabr, novu stambenu kompaniju.

Njihov tehnološki startap, usmeren na oblast nekretnina, debitovao je sa svojim prvim projektom South of First Area (SoFA) u Silikonskoj dolini, koji će omogućiti budućim stanovnicima da prilagode sebi prostor koristeći Nabrovu digitalnu platformu, te da biraju između različitih paketa u pogledu dizajna i finansija.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Projekat South of First Area u Silikonskoj dolini; Render: Boundary

Dostupnost, održivost i individualnost

Kako vlasnici kompanije navode za ArchDaily, njihov startap je nastao kao odgovor na nedostatak transparentnosti i neefikasnost u industriji nekretnina. Ingels, Bahar i Čim su kombinovali svoje stručno znanje iz različitih oblasti i razvili novi efikasan način urbanog stanovanja, fokusirajući se na dostupnost, održivost i individualnost.

Roni Bahar je istakao da nakon trenutne stambene krize u Sjedinjenim Državama, potrošačima ostaju samo dve opcije: da plaćaju visoku kiriju za mali stan u gradu ili da kupe kuću veće površine, ali u  predgrađu i po nižoj ceni.

S obzirom na to da je cilj Nabra da olakša i pojednostavi proces kupovine stanova, platforma koristi tehnologiju, te softver digitalizuje proces projektovanja i komunikaciju sa lancem snadbevača, kao i direktnu vezu sa budućim vlasnicima stanova.

Budući stanari Nabr stanova imaju mogućnost kupovine ili zakupa; Render: Boundary

Naša dugoročna vizija je da projekte razvijamo brže i po cenama koje su pristupačne za domaćinstva sa srednjim primanjima.

Budući stanari Nabr stanova imaju mogućnost kupovine ili zakupa. Za one koji trenutno ne žele ili ne mogu da kupe stan, Nabr ima LEAP program koji stanarima nudi mogućnost da zaključaju kupovnu cenu stana na pet godina, te ga možda nešto kasnije otkupe.

„Osnovali smo Nabr da bismo izgradili integrisani sistem proizvodnje stambenih objekata velikog obima, razvijajući proizvod sa strateškim partnerima u lancu snadbevanja od početka do kraja“, rekao je Nick Chim.

„Počeli smo u oblasti Bay Area, gde se stanovnici suočavaju sa neverovatno skupim tržištem nekretnina koje malo ko sebi može da prušti. Naša dugoročna vizija je da razvijamo projekte brže i po cenama koje su pristupačne za domaćinstva sa srednjim primanjima“, dodao je on.

Za dizajn stanova zadužen je BIG; Render: Boundary

Izgradnja na leto sledeće godine

Za dizajn stanova je, naravno, zadužen BIG, koji je usmeren na karbonski neutralnu gradnju i energetski efikasne fasade. Prvi objekat Nabre, već pomenuti South of First Area, nudi u svim svojim zonama pristup prirodnom osvetljenju i obilnoj cirkulaciji vazduha, zahvaljujući dobroj organizaciji, ali i visokim plafonima i panoranskim prozorima.

Objekat će biti izgrađen od lokalnog severnoameričkog drveta i budućim stanarima će nuditi zone za kultivizaciju sopstvenog zelenila kako u zatvorenim, tako i u otvorenim prostorima.

Projektom je obuhvaćeno 125 stambenih jedinica sa zajedničkim krovnim parkom, baštom, stanicama za punjenje električnih vozila i bicikala, prostorom za skladištenje, kao i velnes i fitnes zonom i maloprodajnim objektima u prizemlju. Planirano je da izgradnja projekta otpočne u leto 2022.godine, a potencijalni klijenti se već mogu prijaviti na listu čekanja.

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *