Kompanija Nabr uvodi prefabrikaciju na velika vrata
Građevinarstvo

Bjarke Ingels osnovao firmu koja će „promeniti način izgradnje zgrada“

„Kuće postaju sve skuplje za izgradnju, a sve su lošijeg i lošijeg kvaliteta“ kaže danski arhitekta koji je ponudio rešenje.

Čuveno dansko ime arhitekture Bjarke Ingels, zajedno sa Nickom Chimom bivšim direktom kompanije WeWork, osnovao je kompaniju Nabr koja će proizvodi širok dijapazon modularnih domova. Ideja je da se promeni razmišljanje kako se kuće projektuju i izvode.

„Kuće postaju sve skuplje za izgradnju, a po svemu sudeći sve su lošijeg i lošijeg kvaliteta.“ – kaže Ingels, osnivač renomiranog arhitektonskog biroa BIG.

„Postoji veoma malo izbora. Devedeset devet posto svih domova je u suštini isto, međutim svi su ljudi različiti. Postoji ogroman potencijal za preispitivanje čitavog ovog procesa, od početka do kraja.“

Kompanija osnovana u Silicijumskoj dolini pružaće uslugu zajedničkog osmišljavanja koncepta kuće s kupcima kako bi ona bila skrojena baš prema njihovim potrebama.

Bjarke Ingles je osnivač čuvenog arhitektonskog biroa BIG

Moć prefabrikacije

Kompanija Nabr će isprojektovati domove tako da se one mogu sastaviti od niza modularnih elemenata koji se mogu masovno proizvoditi u fabričkim uslovima.

„Šta kada bismo masovnu fabričku proizvodnju primenili na industriju izgradnju kuća.“ – pita se Ingels

„Mogli bismo prihvatiti modularnost na način da se maksimalizuje raznolikost domova“, nastavio je on. „Mogli bismo stvoriti sistem koji se može prilagoditi ljudima i njihovom okruženju, a ne obrnuto.“

Kuće koje bi Nabr gradila, kažu iz kompanije, biće na dobrobit njenih ukućana.

„Ponovnim osmišljavanjem načina na koji gradimo svoje domove i gradove, možemo učiniti zdrav život standardom ne samo za pojedine građane, već i za zajednice i na kraju za celu planetu“, dodao je Ingels

Ceo dom povezan aplikacijom

U video-prilogu kompanije Nabr može se videti modularna zgrada s velikim terasama ispunjenim zelenilom. Aplikacije će povezati svu tehnologiju u kući, uključujući kontrolu svetla, zvuka i temperature u svim prostorijama.

Kompanija će nadgledati početni razvoj i dizajn stambenih projekata, a takođe će upravljati prodajom, izdavanjem i održavanjem stambenih objekata.

Nabr ima za cilj da stanovnicima ponudi pristupačna rešenja za iznajmljivanje i kupovinu nekretnina uz finansijske planove koji pružaju „fleksibilan put do vlasništva nad kućama“.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *