Novi objekti

Bjelašnica dobija naselje Srebrna lisica

Prvo moderno katunsko naselje u Bosni i Hercegovini gradi se na olimpijskoj Bjelašnici.  

Počela je gradnja prvih šest od ukupno deset objekata budućeg apartmanskog naselja Srebrna lisica po projektu arhitektonske firme NonStop. Ona je projekat za Bjelašnicu uradila pre šest godina, ali su ga sada u saradnji sa Opštinom Trnovo doradili kako bi napravili arhitektonsko-urbanističku kompoziciju.

srebrna_lisica_bjelasnica-3

Počela je gradnja prva dva objekta koju finansira sarajevska firma Neimari, a očekuju se da će oni biti završiti krajem narednog leta, piše eKapija.

srebrna_lisica_bjelasnica-2

Ovo naselje apartmanskog tipa okružuje jedan pešački trg. Ispod trga će biti smeštene garaže, sa 90 mesta, a iz garaža će se ići u suterene objekata. Osim paviljona, naselje će imati poslovne sadržaje, ugostiteljske objekte, prodavnice…

srebrna_lisica_bjelasnica-4

Objekti se grade u skladu s okolinom i planinskim okruženjem, pa će fasada biti od drvenih ploča u trakama, a biće pokriveni aluminijskim krovom zeleno-sive boje. Prizemlje budućih kuća biće od kamena.

Ovaj jedinstven turistički kompleks privući će sve one koji vole dobro skijanje i kvalitetno druženje. Samo se nadamo da skijaši neće biti zbunjeni imenom jer na Kopaoniku već postoji hotel koji se zove Srebrna lisica u vlasništvu fudbalera Savo Miloševića. A pogledajte i kako izgleda novi ski-centar na Brezovici.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *