Enterijeri

Cena izvođenja kuhinje po meri

Koliko košta da se napravi jedna kuhinja? Ovim člankom pokušaćemo da damo odgovor.

Materijali za izradu kuhinja su univer ploče, drvo ili MDF poznatiji kao medijapan. Od vrste materijala zavisi njena cena.

Cena kuhinja izvedenih od univera se kreće od 150 do 300 evra po dužnom metru. Najveće učešće u ceni ima vrsta i kvalitet okova, ručkica i naravno žičani elementi. Takođe, vrsta i debljina radne ploče (kreće se od 3 do 5 cm) utiče na cenu.

Cena kuhinje izvedene u MDF-u kreće se od 300 do 500 evra po dužnom metru. Frontovi od medijapana mogu biti furnirani ili bojeni. Za cenu od 500 evra/m’ dobićete kuhinju od medijapana u kombinaciji sa staklenim frontovima u alminijumskom ramu i sa najkvalitetnijim okovom: šarkama i klizačima.

Cene kuhinje izvedene od drveta su najskuplje i kreću se od 400 do 550 evra po dužnom metru.

Kuhinja po dizajnu Sonje Brstine

Šta sve utiče na cenu

Napominjemo da u dužni metar kuhinje ulaze i donji i viseći elementi. U ove okvirne cene kuhinja nisu uključeni električni uređaji (ploča, rerna, mašina za sudove, aspirator…).

Na cenu najviše utiču alminijumski ramovi za staklo na frontovima, kvalitet ugrađenog okova i vrste ručkica. Cena ručkica se kreću od 60 pa do 700 dinara po komadu.

Prilikom poručivanja kuhinje po meri, montaža je uglavnom uključena u cenu. Naravno, potreban vam je i dobar stolar, a da bi stolar znao kakvu kuhinju da pravi, ne bi bilo loše da angažujete i arhitektu.

Pogledajte kako se pravi kuhinja po meri:

A renoviranje kuhinje?

Planirate da renovirate celu kuhinju? U troškove ne spadaju samo stolarski radovi, već će vas pri renoviranju sačekati brojni radovi koji značajno podižu cenu celog poduhvata. U sledećem video-prilogu možete saznati šta sve treba raditi pri adaptiranju kuhinje i koliko će to da vas košta:

Korisni linkovi:

Ideje za uređenje kuhinje

Skandinavski stil je jednostavan ali u isto vreme topao. Karakteristična je bela boja što je idealan odabir za male kuhinje koje su veoma zastupljene u novogradnji. Pogledajte neke od izvedenih kuhinja: možda dobijete ideju.

Foto: via freshome; naslovna fotografija: dizajn enterijera Sonja Brstina

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

14 komentara

 1. jelena

  da li mozete da preporucite nekog dobrog stolara ili firmu, za povoljnu kuhinju u novom sadu? hvala

 2. Marko

  Cene koje ste naveli nisu bas jasne. Majstori takav cenovnik po duznom metru rabe jer nisu u mogucnosti da formiraju tacne cene. Logika baca sumnju. Npr. jedan duzni metar moze imati bezbroj kombinacija, a samim tim se i cena menja jer je i utrosak razlicit. Drugim recima, ako vam neko potvrdi cenu od 300e/m, a vi kazete da kuhinja ima 3m…zakljucak je da kuhinja kosta 900e. Ali to nije bas tako. Na tih 900e se nadogradi jos min 300e na konto svega sto navodno ne ulazi u cenu. Na kraju imate cenu 1200e. Logicno je da nije ista cena za elemente visoke 86cm i za one visoke 90cm…a da ne govorim o drasticnijim razlikama u izgledu i velicini. Kada vam neko kaze cenu po duznom metru najlakse ga je zbuniti pitanjem „sta ulazi u cenu u tom jednom metru kuhinje?“. Po defoltu dobicete najmastovitije i najdomisljatije izbegavanje tacnog odgovora.

 3. Igor Conic

  Tacno, bas zato smo napisali od-do kao i da tu cenu ne ulaze ručkice, tehnika i ostalo…

 4. Mali stan: kuhinje po meri mladih | Gradnja

  […] ulogu u ceni kuhinje ima vrsta okova,ručica i broj žičanih elemenata. Pogledajte detaljnije cene izrade kuhinja po meri i od čega mogu da se […]

 5. Rakovic Slobodan

  Jel znate dobrog stolara da preporucite za Beograd?
  Hvala unapred.

 6. sead pepic

  imate li saradnju sa nekom firmom blizu Priboja na Limu

  1. Sonja Brstina

   nažalost, nismo imali priliku da sarađujemo sa firmama iz tog dela Srbije

 7. Olivera Pavlovic

  Izvozite li Kuhinje u Svajcarsku?

 8. Marko Marinkovic

  Postovani,

  Koja firma je izvodjac radova kuhinje koja je na sledecem linku (kuhinja po meri iz Vaseg teksta gore):
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=83&v=6BXcjcOU8kU

  Hvala na odgovoru unapred.

 9. Vlajko

  Da li ova Sonja zna za jos neku boju kuhinje osim bele??

 10. Milos

  Da li imate nekog u Cg da preporucite za izradu kuhinje,sobe itd.hvala

 11. Voja Milicevic

  Da li izodite radove, pravite kuhinje u Beogradu

Ostavite odgovor

Obavezna polja *