Izdvojeno, Svetski projekti

Ovako će izgledati novi najviši stambeni neboder na svetu

S visinom od 472,4 metra Central Park Tower uzeo je ovu titulu objektu 432 Park Avenue, visine 426 metara, koji se takođe nalazi u Njujorku.

Projekat novog najvišeg stambenog objekta potpisuje arhitektonska firma Adrian Smith + Gordon Gill, a njegova prostorna organizacija uspostavljena je tako da se na najvišim spratovima nalaze apartmani, zatim hotel, da bi osnovu od prvih sedam spratova činio prodajni prostor brenda Nordstrom.

Refleksija objekta izvedena je kombinacijom stakla i nerđajućeg čelika satenastog završnog sloja, što objekat dodatno vizuelno izdvaja u odnosu na okolne objekte od opeke.

Kombinacijom stakla i nerđajućeg čelika, objekat se vizuelno izdvaja u odnosu na okolne zgrade od opeke.

„Central Park Tower je vrhunac razvoja u Njujorku. Mi ne bismo mogli ponuditi ovaj nivo projekta, kvaliteta i usluga bez doprinosa najtalentovanijih svetskih arhitekti, inženjera i dizajnera.“, rekao je za Dezeen Gary Barnett, osnivač investitorske firme Extell Development koja finansira izgradnju ovog objekta.

Pogled na Central Park

Ukupno 179 rezidencijalnih jedinica biće organizovano u objektu, počev od 32 sprata. Stanovi će biti različitih struktura, pa će u ponudi biti stanovi s dve spavaće sobe od 133 kvadratna metra, ali i oni s osam spavaćih soba, sa ukupnom površinom od čak 1.626 kvadrata.

Najskuplji stanovi će biti oni s fantastičnim pogledom na Central Park – najposećenijim i najvećim gradskim parkom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najskuplji stanovi će biti oni s fantastičnim pogledom na Central Park – najposećenijim i najvećim gradskim parkom u SAD.

Teksaška firma Rottet Studio je bila zadužena za projektovanje enterijera, u kom dominiraju drveni podovi, mermerni stolovi i kožni nameštaj.

Stanari objekta imaće pristup luksuznim pogodnostima koje organizuje interni privatni klub Central Park Club. Između ostalog, to uključuje korišćenje otvorenog i zatvorenog bazena, dvorišta s prostorom za ručavanje, kao i balske dvorane, konferencijske prostorije i dečije igraonice.

Red milijardera

Central Park Tower se pridružio nizu luksuznih stambenih objekata duž West 57th ulice, poznatije kao Red milijardera. U ovoj ulici nalaze se 432 Park Avenue i 111 West 57th, koja je trenutno u fazi izgradnje, a svi ovi objekti spadaju u kategoriju veoma visokih zgrada jer je njihova visina u rasponu između 300 i 600 metara.

Foto: Noise, Rendering: Extell

Kad ste već ovde…

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

 1. Milan

  “najviši stambeni neboder na svetu“ Mnogo los naslov za ozbiljnost posla kojim se bavite.
  472m je polovina Burj Khalife, pored koje ce se nizati uskoro jos visljih zgrada na Middle East’u (MENA-GULF)
  Ne treba da pravite ovakve propuste.
  Inace, portal je lep i uredan sa zanimljivim sadrzajem

  1. Igor Conić

   Ali iskljucivo stambeni nedober. Burj Khalifa je i hotel i poslovni prostor…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *