Dešavanja, Prezentacije

Ceresit Podalon na Mikser festivalu

Tokom trajanja Mikser festivala, svi posetioci imali su priliku da uživo posmatraju i lično učestvuju u radionici pod nazivom „Ceresit Podalon“.

Petodnevni projekat sproveden je od strane Arhitektonskog studia 4od7 (www.4ofseven.com), a uz pomoć studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, koji su tom prilikom demonstrirali upotrebu Ceresit proizvoda na jedan nesvakidašnji način.

Tako je, poslednjeg dana Mikser festivala, svetlo dana ugledala jedna neobična konstrukcija, koja je samim svojim nastankom pokazala da građevinski materijali mogu da imaju i drugu primenu i upotrebu.

 

„Projekat je zapravo radionica koja je na ovogodišnjem Mikser festivalu predstavila Ceresit proizvode, na jedan nestandardan način. Studio 4od7 i studenti, u svom radu koristili su proizvode ovog brenda, dok su kao proizvod te radionice nastale dve nesvakidašnje forme. Iako nemaju praktičnu upotrebu, napravljeni su kao prototip i proba za materijale koji se inače koriste u građevinskoj industriji“, izjavio je Đorđe Stojanović, arhitekta projekta.

 

Kao rezultat radionice i nesvakidašnje upotrebe Ceresit proizvoda nastala su dve forme nestandardne geometrije: Balon i Pod. Svi posetioci Mikser festivala mogli su da daju svoj lični pečat i proizvod stvaranju umetničkog dela, dok je Ceresit, kao nezaobilazni sastojak svake kvalitetne gradnje pokazao svoju svestranost i raznolikost primene.

Čitava instalacija sačinjena je od širokog spektra Ceresit proizvoda, među kojima su: Thomsit R755 epoksidni prajmer, Ceresit CP1 hidroizolacija, Ceresit pur pena TS65, Ceresit lepak za stiropor CT84, kao i Ceresit FT101. Pored navedenih, korišćeni su i poslednji noviteti i inovacije na tržištu, Ceresit Visage fasadni proizvodi koji izgledom donose kvalitet prirodnih materijala.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *