Konkurs organizuju Mara Home (Beograd) i Marburg Wallcoverings (Nemačka); Foto: Mara Home/Marburg
Konkursi

Avanguard Belgrade: Konkurs za dizajn tapeta inspirisan našom prestonicom

Pored novčanih nagrada pobednici će dobiti i procenat od godišnje prodaje iz celog sveta, a rok za dostavljanje dizajna tapeta je 31. maj 2023. godine.

Bavite se dizajnom, umetnik ste, volite dizajn enterijera? Imamo pravu stvar za vas! Pozivamo vas da se prepustite svojoj mašti i preispitate šta je ono najbolje što živopisni grad Beograd ima u ponudi. U pitanju je dizajnerski konkurs za tapete, neviđen na našim prostorima do sada.

Ovo je jedinstvena prilika da pokažete šta umete, ali takođe osvojite i vredne nagrade koji obezbeđuju Mara Home (Beograd) i Marburg Wallcoverings (Nemačka) – organizatori ovog zanimljivog događaja. Za više informacija o prijavi, terminima i ostalim detaljima – nastavite da čitate.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Rok za dostavljanje dizajna je 31. mart; Ilustracija; avanguard-contest.com

Beograd kao sinonim za avangardni duh

Ovo takmičenje nastoji da otkrije najinovativnije i najkreativnije dizajnerske predloge za tapete i ponudi priliku da se vaš dizajn vidi širom sveta.

Tema konkursa je „Avangarda Beograda“, a od učesnika se očekuje da kreiraju dizajn koji će dočarati suštinu ovog živopisnog i uzbudljivog grada, ali ne ograničavajući se.

Treba razmišljati u pravcu dizajna dobrog motiva koji bi se kasnije dobro uklopio u enterijere širom sveta, a ono što je najviše potrebno jeste biti avangardan.

„Beograd je oduvek bio sinonim za avangardni duh i sigurni smo da dobar dizajn može poteći iz ovog konteksta“ – kaže Nikola Lojanica, vlasnik kompanije Mara Home.

Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings

Osnovna forma tapeta je horizontalna, ali u kasnijoj produkciji se mogu izvlačiti i u vertikalne podvarijante.

Prvenstveno se traži dizajn za muralne tapete sa velikim motivima, gde su formati mahom horizontalni.

Osnovna forma tapeta je horizontalna, ali u kasnijoj produkciji se mogu izvlačiti i u vertikalne podvarijante.

Ove tapete se lepe na horizontalne zidove koju su dominantni u enterijerima.

Nagrade i procenat od prodaje

Prva tri pobednika takmičenja dobiće novčane nagrade od 3.000 evra za prvo mesto, 2.000 evra za drugo i 1.000 evra za treće mesto.

Ne samo to što će autor biti potpisan i promovisan širom sveta, već će dobiti i procenat od godišnje prodaje iz celog sveta.

Pored toga, dobitnici glavnih nagrada će dobiti priliku da vide kako se njihov dizajn transformiše u stvarnost i distribuira širom sveta.

Ne propustite ovu neverovatnu priliku da pokažete svoje veštine i osvojite veliku pobedu!

Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings

Prijava i rokovi

Da biste učestvovali u takmičenju, jednostavno popunite onlajn formular za prijavu i otpremite svoje datoteke dizajna. Obrazac za prijavu možete pronaći na ovom linku.

Dizajn mora biti originalan i ne sme biti prethodno objavljen ili poslat na druge konkurse. Svaki učesnik može prijaviti do tri dizajna.

Rok za dostavljanje dizajna je 31. maj. Rezultati konkura će biti proglašeni 16. juna 2023. godine.

Pobednici će biti obavešteni putem mejla i objavljeni na veb stranici konkursa i na društvenim mrežama.

Pobednici će biti proglašeni 16. juna; Ilustracija: avanguard-contest.com

Zahtevi i vlasništvo  nad dizajnom

Dizajn se mora dostaviti u JPG ili TIFF formatu visoke rezolucije, sa minimalno 90 dpi i originalnom veličinom.

Dizajn će ocenjivati panel stručnjaka za dizajn enterijera i tapeta, koji će uzeti u obzir faktore kao što su kreativnost, originalnost, estetika i koliko se dizajn dobro uklapa u enterijere.

Svaki dizajn mora biti originalan i imati odgovarajuća prava. Preporučujemo vam da kreirate sopstveni dizajn od nule, umesto da koristite već postojeći dizajn ili slike.

Preporučujemo vam da kreirate sopstveni dizajn od nule, umesto da koristite već postojeći dizajn ili slike.

Ako koristite bilo koji već postojeći materijal, uverite se da ste dobili odgovarajuće dozvole i da imate prava da koristite materijal.

Učesnici zadržavaju prava na svoj dizajn, ali podnošenjem svog dizajna daju Mari Home i Marburg Wallcoverings pravo da koriste i reprodukuju dizajn u promotivne svrhe.

Za sva pitanja ili dodatne informacije o konkursu za dizajn tapeta „Avangard Beograd“ koristite kontakt formular na ovom linku.

Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings
Foto: Marburg Wallcoverings

Organizatori

Mara home predstavlja multibrend store sa središtem na dve lokacije u Beogradu, Vračaru i Novom Beogradu (Airport City), gde možete pronaći širok dijapazon različitih kreacija od zavesa, tepiha do najkreativnijih tapeta.

Mara home tim nastoji da je uvek u toku sa trendovima i poslovno sarađuje sa dobavljačima širom Evrope.

Njihovi dizajneri (enterijerijsti) su tu da vam pomognu pri odabiru najboljeg rešenja za vaš stambeni ili poslovni prostor. Takođe, njihov tim montera i molera će se pobrinuti da se vaša vizija izvede do kraja.

Marburger Tapetenfabrik proizvodi visokokvalitetne tapete više od 175 godina, što ih čini jednom od najiskusnijih i najcenjenijih kompanija u industriji.

Njihova posvećenost inovacijama i dizajnu omogućila im je da kontinuirano pomeraju granice mogućeg u kreiranju tapeta, što je rezultiralo nekim od najneverovatnijih i jedinstvenih dizajna dostupnih na tržištu danas.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *