Aktuelno

Četiri srpska građevinska preduzeća predstavljena u Frankfurtu

Pod sloganom „Zajedno u Nemačkoj, skupa na nova tržišta“ u Frankfurtu na Majni održana je prezentacija potencijala četiri srpske kompanije i direktni razgovori sa potencijalnim partnerima iz Nemačke.

Privredna komora Srbije i Predstavništvo PKS u SR Nemačkoj, u saradnji sa Industrijsko-trgovinskom komorom grada Frankfurta, a pod sloganom „Zajedno u Nemačkoj, skupa na nova tržišta“ organizovali su jednodnevnu prezentaciju i bilateralne poslovne razgovore četiri srpska preduzeća u oblasti izrade i montaže čeličnih konstrukcija, elektroinstalacija, izolaterskih radova i inženjeringa.

Nemačkim potencijalnim partnerima u oblasti gradjevinarstva, završnih radova u gradjevinarstvu, izgradnji i remontu industrijskih i energetskih objekata i postrojenja, specijalizovanih gradjevinskih i instalacionih radova i usluga projektovanja, inženjeringa i konsaltinga predstavila su se srpska preduzeća DELTA INŽENJERING– Beograd, GOŠA MONTAŽA – Smederevska Palanka, IZOPROGRES – Beograd i TERMOELEKTRO ENEL – Beograd.

„Celoj Zapadnoj Evropi fali zanatska elita koju mi imamo“, rekao je sekretar Udruženja za gradjevinarstvo, industriju gradjevinskog materijala i stambenu privredu PKS, Goran Rodić. On je kazao da je za ovu godinu odobreno više od 2.500 detašmana za rad naših zanatlija u Nemačkoj i da se te kvote uvek ispune. Nemački investitori su, prema njegovim rečima, pre nekoliko meseci posetili Udruženje za gradjevinarstvo PKS sa zahtevom da im se preporuče firme iz Srbije koje u oblasti montaže čeličnih konstrukcija, elektromontaže i izolacije mogu da zadovolje evropske standarde.

Tokom susreta, srpska preduzeća su vodila direktne razgovore sa nemačkim partnerima o mogućoj saradnji i ugovaranju novih poslova. Ova prezentacija predstavlja nastavak aktivnosti promocije srpskih preduzeća i njihovih usluga u Nemačkoj, u cilju povećanja izvoza iz Srbije, kako na nemačko, tako i na evropsko i svetsko tržište.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *