Konkurs traje do 20. februrara 2019. godine
Konkursi

Cirklularni dizajn: Konkurs za mlade dizajnere s Balkana

Pozivaju se mladi dizajneri da misle o produkciji kao cirkularnom procesu i da se uključe u rešavanje globalnih problema i čineći doprinos ne samo lokalnoj sceni nego i šire.

Otvoreno je konkurs za mlade dizajnere u okviru ovogodišnjeg izdanja projekta Young Balkan Designers čija je tema cirkularni dizajn. Na njega se mogu prijaviti svi dizajneri rođeni 1985. godine i mlađi* iz sledećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska. Konkurs je otvoren do 20. februara 2019. godine

Young Balkan Design je regionalna platforma za talente osnovana 2011. godine s ciljem da identifikuje, promoviše i razvija kreativni potencijal Balkana u oblasti dizajna proizvoda. Cilj inicijative Young Balkan Designers je da ujedini regionalnu dizajnersku scenu, približi je međunarodnom tržištu i ojača njen kreativni potencijal, dok istovremeno doprinosi obnavljanju multikulturalne saradnje na Balkanu.

Traži se dizajnerski pristup koji povećava cirkularnost proizvoda, materijala, usluga i koncepata.

Tema je Cirkularni dizajn, a pozivaju se mladi dizajneri da se upoznaju s osnovama cirkularne ekonomije i istraže mogućnosti inovativnog dizajnerskog pristupa koji povećava cirkularnost proizvoda, materijala, usluga i koncepata. Pozivaju se mladi dizajneri da misle o produkciji kao cirkularnom procesu i da primene svoje veštine i raspoložive resurse uključujući se u rešavanje globalnih problema i čineći doprinos ne samo lokalnoj sceni nego i šire.

Nagrada 1:

– Učestvovanje na izložbi talenata na Mikser festivalu 2019. (30-40 projekata)
– Putujuća izložba na festivalima dizajna u regiji (10-15 projekata)

Nagrada 2:

– Početak saradnje s regionalnim proizvođačima nameštaja i proizvoda (3-5 dizajnera)
– Učestvovanje na Milanskom sajmu nameštaja 2020, Salone Satellite (3-5 projekata)

Međunarodni žiri

O nagradama će odlučivati Međunarodni žiri u sastavu:

  • Jan Boelen, Design Critic, Z33, Belgium &Design Academy Eindhoven, Nizozemska
  • Ladeja Godina Kosir, Osnivačica i izvršna direktorica, Circular Change, Slovenija
  • Orhan Nikšić, CEO, Zanat, Bosna i Hercegovina
  • Vasso Asfi&Loukas Angelou, StudioLav, Grčka / UK
  • Jelena Matić, Profesor na Universitetu u Beogradu, Srbija
  • Nikola Radeljković, produkt dizajner, Numen / ForUse, Hrvatska
  • Maja Lalić, osnivačica, Mikser, Srbija

Celi tekst konkursa možete pronaći na ovom linku. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti putem ovog linka do 20. februara 2019. godine do 23.59.

*  Starosna granica je zahtev Salone Satellite talent zone Milanskog sajma namještaja posvećenog dizajnerima ispod 35 godina. Autori koji se prijavljuju na YBD trebaju imati 35 godina ili manje 2020. godine, kada će izabrani pobednici izlagati na Salone Satellite.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *