Idealan poklon za arhitektu, zar ne?
Arhitektura

Čista perfekcija! Sapuni inspirisani arhitekturom

Posle obilaska gradilišta treba ruke (arhitektonskim sapunom) prati, nemoj da te na to opominje mati!

Studio Ohk na obične stvari iz svakodnevnog života gleda malo drugačije. Dizajneri iz ovog studija uspeli su da naprave čitavu kolekciju sapuna nazvanu Urban Soap inspirisanu arhitektonskim elementima iz tradicionalnih i urbanih pejzaža Seula, prestonice Južne Koreje. Pri dizajniranju se, pored vizuelnog segmenta, pazilo da sapuni budu prijatnog oblika za ruku i ugodni za kožu.

Urban Soap kolekcija kombinuje cvetne motive, strukturalne elemente, šare, detalje konstrukcije i slične oblike i dezene karakteristične za arhitekturu Seula, piše Yankodesign.

Dizajneri Seung Tae Oh, Meeso Kim i Won Joon Lee smatraju da je sapun kozmetički proizvod koji se čini da je dizajnerski zaglavljen u rutini, za razliku od drugih kozmetičkih proizvoda. Zato ovi sapuni nude čisto kulturološko uzdizanje!

Od kalupa do mirisnog sapuna za arhitekte

Svi unapred definisani oblici pretvoreni su u kalupe a zatim u sapune i sve sa namerom da se sa njima, osim u vizuelan, stupi i u taktilan odnos i na taj način se dodatno upoznaju ove forme.

U savremenoj kozmetičkoj prestonici sveta, kakva je Seul, Urban Soap poštuje najviše kozmetičke standarde, pa je sapun izveden od prirodnih materijala u mirnim tonovima, prijatnim za oko ali isto tako zahvaljujući mešavini eteričnih ulja prijatan je i za kožu.

Sapuni se zbog svog veoma prijatnog mirisa mogu koristiti i kao osveživači prostorije. Naravno, kao i kod osveživača, intenzitet mirisa se vremenom smanjuje, ali to se može ublažiti ako se sapun drži na hladnom i suvom vazduhu.

1. sapun

Prvi iz linije Urban Soap inspirisan je čuvenom građevinom Seula, Kraljevskom palatom, odnosno njenim kamenim popločanjem u glavnoj sali i odsjajem sunčeve svetlosti na njemu. Nagib stranice sapuna ukazuje na nepravilnu površinu kamene podloge. Sapun je izveden u prozirno žutoj boji, a miris je stvoren mešavinom bergamota i sandalovine, koji zajedno podsećaju na prolećne kiše u Seulu.

2. sapun

Sapun u kombinaciji prozirnog i neprozirnog indigoplavog elementa ukazuje na različite arhitektonske strukture grada i pomaže u sagledavanju složenosti i izgradnje gradskih struktura. Kombinacija mošusa i pačulija, koji imaju zemljastu aromu naglašava čvrstinu strukture.

3. sapun

Koloritni obrasci Kraljevskog dvora bili su inspiracija za treći sapun. Ipak, svetla i živahna boja inspirisana je neonskim znacima kojih ima svuda širom grada. Neprozirne i providne baze su mešane kako bi se istakla živopisna boja i mekoća cveta, koji  je ovom formom imitiran. Nežne drvenaste mirisne note spojene su sa cvetnim tonovima.

4. sapun

Inspiracija za dizajn četvrtog sapuna linije Urban Soap ponovo je pronađena u Kraljevskoj palati, ali ovoga puta u njenim krovnim pločicama. Simetrija i kontinuitet sloga pločica podstakli su dizajnere na ovakav dizajn, dok je inspiracija za boju ponovo pronađena u savremenim arhitektonskim elementima grada, odnosno u očaravajućem odrazu grada u njegovim staklenim fasadama, okupanim sunčevom svetlošću.

Kombinacija cvetnog mirisa i krastavca trebalo bi da daje laganu notu koja podseća na lagane i prozračne oblake na nebu.

Kolekcija Urban Soap u svakom pogledu predstavlja osvežavajuću liniju proizvoda. Sapuni možete poručiti na Kickstarteru po ceni od 12 dolara.

Foto: Studio Ohk

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *