Stambeno-poslovni kompleks Delta Land u Beogradu; Vizuelizacija: Delta Real Estate
Aktuelno

Land, District i Iron: Tri velika Deltina projekta u planu do 2027. godine

Poznata kompanija planira da uloži 800 miliona evra do 2027. godine u investicije u Beogradu i Novom Sadu na atraktivnim lokacijama.

Delta Real Estate, kompanija u vlasništvu biznismena Miroslava Miškovića, najavila je ovih dana da će do 2027. godine uložiti 800 miliona evra u investicije koje se tiču njihovih novih projekata, među kojima se nalaze i stambeno-poslovni kompleks Delta Land, kao i poslovanju namenjeni Delta District i Delta Iron.

Takođe, pored otvaranja kultne Plave dvorane Sava Centra, najveće multinamenske sale u regionu, koje je najavljeno za prvu polovinu 2024. godine, Delta uskoro započinje i drugu fazu izgradnje šoping mola Delta Planet u Nišu, a u toku je i razvoj projekta Delta Iron, prvog poslovnog distrikta u Novom Sadu.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Detalj iz budućeg kompleksa Deltaland; Vizuelizacija: Delta Real Estate

Delta Land na istorijskom mestu

Stambeno-poslovni kompleks nazvan Delta Land planiran je u centru Beograda, na prostoru nekadašnjeg Beogradskog pamučnog kombinata i fabrike za proizvodnju medicinskih uređaja Sutjeska, smeštenog između Bulevara despota Stefana i Poenkareove ulice.

Kako je najavljeno, ovaj najsavremeniji mixed-use koncept činiće poslovni, komercijalni i stambeni prostori, uz zadržavanje i renoviranje objekata koji su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Jedan od njih je i zgrada Prve klanice čuvenog inženjera Miloša Savčića, značajnog objekta u istoriji industrijalizaciji Srbije, čiji će spoljašnji izgled biti u potpunosti sačuvan uz značajno unapređenje funkcionalnosti, a sve rekonstruisane zgrade u kompleksu služiće kao poslovni prostor.

Zgrada Prve klanice nakon renoviranja; Vizuelizacija: Delta Real Estate

Jedan od njih je i zgrada Prve klanice inženjera Miloša Savčića čiji će spoljašnji izgled biti u potpunosti sačuvan.

Takođe, u Delti planiraju da stambene zgrade odvoje od glavne saobraćajnice širokim zelenim pojasevima, a pored već planiranog linijskog parka koji će povezati ovu lokaciju sa centrom Beograda, ovaj deo grada će, kako obećavaju, doživeti pravu zelenu transformaciju.

„Uz poslovno-komercijalne zone, inspirisani smo konceptom ’15-minutnog grada’, koji postaje sve popularniji u Evropi. Cilj nam je da organizujemo urbanu sredinu tako da stanovnici imaju sve potrebne usluge nadohvat ruke, bilo da je reč o 15 minuta hoda ili kratkoj vožnji od njihovog doma ili poslovnog prostora, pružajući tako dodatnu praktičnost i udobnost svakodnevnog života”, objasnili su za Bloomberg Adria u Delta Real Estate.

Realizacija projekta u Ulici despota Stefana odvijaće se u fazama, a sprovođenje početnih radova, koji uključuju čišćenje terena, već je uspešno obavljeno. Drugi deo ove inicijalne faze uključuje rekonstrukciju objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, nakon čega je predviđen razvoj stambenih i poslovnih prostora.

Sve rekonstruisane zgrade u kompleksu služiće kao poslovni prostor; Vizuelizacija: Delta Real Estate

Delta District: Novi hotel kod Sava Centra

U susret međunarodnoj izložbi Expo 2027, Delta je najavila i početak izgradnje projekta Delta District, koji bi trebalo da obogati hotelsku ponudu Beograda sa hotelom najviše kategorije od 220 soba i poslovnim i stambenim zgradama.

Budući Delta District biće podignut u neposrednoj blizini Sava Centra i hotela Crowne Plaza, koji su takođe u vlasništvu Delte.

Budući Delta District; Vizuelizacija: Delta Real Estate

Delta Iron u Novom Sadu

Kako je Gradnja pisala krajem januara, Delta Real Estate bi već u narednim mesecima trebalo da otpočne i sa radovima na inovativnom poslovnom kompleksu Delta Iron u Novom Sadu u blizini kanala DTD.

Kompleks bi trebalo da ima površinu od oko 42.000 kvadrata i posebno će biti istaknut po različitim zelenim površinama, najavljeno je iz kompanije Delta Real Estate.

S obzirom na to da je Delta vlasnik i okolnog zemljišta, za sada nije poznato da li će nakon realizacije ovog projekta uslediti dodatne investicije.

Kompleks Delta Iron trebalo da ima površinu od oko 42.000 kvadrata i posebno će biti istaknut po različitim zelenim površinama.

Novoplanirani poslovni kompleks Delta Iron u Novom Sadu; Vizuelizacija: Delta Real Estate

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. arh

    oni su se mučili rekonstrukciju Sava Centra da provedu kraju, još tu ozbiljno kasne
    kako su zamislili da sve tri projekta završe do 2027. baš me zanima

  2. miki

    realno sve što je mišković uradio u beogradu ispalo je fantastično i na vreme! peglu će ljudi voleti garantujem! žao mi je što mu nisu dali autokomandu, ada mol i delta city su sjajna rešenja

Ostavite odgovor

Obavezna polja *